Skjebnens ironi!

Uncategorized Feb 19, 2021

Vinteren har ligget over oss som et forutsigbart teppe i hele år, med tilhørende fantastiske skiforhold.

Akkurat sånn vintrene skal være, spesielt for oss i Learn2Ski. Vi som lever og ånder for å lære bort skiteknikk, så enda flere kan sette mer pris på den stolte skitradisjonen vi er født inn i. Dette skulle bli vår vinter!

Sånn ble det ikke. Når alt lå til rette for tidenes sesong, kom koronaen og skapte en uforutsigbar- og sårbarhet vi ikke kunne ha forestilt oss. Vi har alle blitt berørt, men i ulik grad. Regjeringen og helsemyndighetene har gjort en formidabel jobb i ukjent terreng, noe som har vært førende for at restriksjonene har rammet ekstra hardt for å oppnå ønsket effekt. Kompensasjonsordningene har vært rause og basert på tidligere år (måneders) inntjening. For Helseministeren har vært opptatt av å sikre næring. Det er kanskje fort gjort å glemme at det også er næringer innen friluftsliv, fritid- og sesongaktiviteter.

For oss i Learn2Ski, som ser tilbake på en fjorårsvinter uten snø og som dermed resulterte i nesten null aktivitet, er det dessverre ikke mye å falle tilbake på, når kompensasjonsordningene sammenlignes med fjoråret. Frustrasjonen blir ekstra stor når vi også i dag ser at gradestokken holder seg stabil på minussiden, og nysnøen sørger for at skiforholdene bare blir bedre og bedre. Når de forsterkede restriksjonene forlenges, medfører det ikke noe annet enn merarbeid i form av utsettelser som medfører å flytte kursdeltakere frem i tid, og legge beslag på uker vi gjerne skulle hatt et tilsig av nye kursdeltakere. 

Vi klarer ikke helt å se logikken bak at du fortsatt kan få klippet håret innendørs hos en frisør, mens du ikke kan ha skikurs eller privattimer i langrenn på Frognerseteren. Alle våre kurs gjennomføres utendørs og kursgruppene er på maksimalt åtte personer, mens ski og staver sørger for god avstand mellom alle deltakerne.

Vi håper inderlig at det åpnes opp for at vi i slutten av uken igjen kan holde kurs i  storebyene Oslo, Bergen og Trondheim. Vi vet at frafallet i idretten er stor, passivitet og overvekt og blitt et forsterket problem, og mange sliter rett og slett med å komme seg ut. Å kunne samle små grupper, kollegaer, eller i det minste til én-til-èn instruksjon, i trygge omgivelser utendørs, er vi hellig overbevist om at vil ha en usedvanlig positiv effekt. Ikke bare for oss, men for alle som trenger det lille ekstra “frasparket” på å komme seg ut, være i aktivitet, få frisk luft og ha en trygg og sikker interaksjon med andre.

Få med deg de beste sakene fra Learn2

Ved å abonnere på Learn2 så vil du få våre beste saker rett i din e-postkasse. Du vil få råd om trening og teknikk og kunne følge trendene i idrettene våre. Mange saker er kun for de som abonnerer. Det koster ingen ting å abonnere. Velkommen med!

Abonner
Close

50% fullført

Neste steg

Tast inn ditt navn og e-postadresse og du er med. Vi sees!