Learn2    Kursoversikt    Turer   Instruktørene    Steder    Online-kurs    Gavekort    Om oss    Kontakt    🇬🇧

Spørsmål & Svar

  • Høysesongen er så kort og hektisk at vi må be dere se etter svar på spørsmål her først:
 

Om nivå
Spørsmål: Hvilket nivå må jeg være på for å gå på introkurset?

Svar: Du trenger ingen tidligere ferdigheter for å delta på introkurset. Vi vil gi deg en grunnleggende innføring i å kunne bruke kajakk på vannet.

 

 

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom introkurset og grunnkurset?

Svar: Learn2Kayak arrangerer Utvidet Introkurs over en helkveld. Det vil si at deltagerne kommer et godt stykke på vei hva gjelder padleferdigheter og har lært trygg padling med redninger. Grunnkurset er et grundigere kurs og varer i 16 timer fordelt over to dager (ofte i helger). På grunnkurset får du en mer omfattende opplæring i bruk av kajakk, teknikker og egenredning/kameratredning. Du vil også få mer tid på vannet og bak åren, samt at vi sammen drar ut på tur med kajakken.

 

Spørsmål: Hvilket nivå må jeg være på for å gå på grunnkurset?

Svar: Du trenger ingen tidligere ferdigheter. Vi tilpasser kurset etter elevenes utgangspunkt, slik at alle får optimalt utbytte og glede. 

Spørsmål: Hvis jeg har gått introkurs, må jeg begynne fra start av på grunnkurset, eller kan jeg "hoppe inn" på det stadiet jeg kom til etter endt intorkurs?

Svar: Det var mulig tidligere å "hoppe inn" på del II av grunnkurset (de siste 12 timene). Hvorfor vi sluttet med det var tilbakemeldingene på de kursene man ikke hadde opplegg for å hoppe inn - der fikk vi tilbakemeldinger på at de var veldig fornøyde med grundigheten, med noe repetisjon i starten av kurset. 

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom grunnkurset og teknikk-kurs hav?

Svar: Teknikkurset gir en dypere innføring i bruk av åre og kajakk, redingsteknikker, gjør deg bedre i stand til å padle på tur med venner, og håndtere plutslige endringer i vær og «føre». Du vil også få større forståelse i det å planlegge, gjennomføre turer, men også se egen (og andres) begrensinger.
Du må ha gjennomført grunnkurset for å bli med på teknikk-kurset. De bygger på hverandre.

 

Leie kajakk - Våttkortet
Spørsmål: Kan jeg leie kajakk overalt når jeg har gjennomført kurs hos Learn2Kayak?

Svar: Learn2Kayak følger Padleforbundets krav og standarder. Våre kurs følger den såkalte våttkortstigen.

Vårt Utvidede introkurs (4 timer) er litt mer enn trinn 1, og gir våttkort trinn 1.

Vårt Grunnkurs (16 timer) er trinn 2 og gir våttkort trinn 2.

Som hovedregel holder det med trinn 1 for å leie kajakk i indre og ytre Oslofjord, mens det på Vestlandet og Nord-Norge krevet våttkort trinn 2 (Grunnkurset).

Du kan hake av for at du ønsker våttkort i påmeldingsskjemaet. Det koster 200 kr for registrering og avgift til Padleforbundet.

 

Bestille våttkort i ettertid
Spørsmål: Kan jeg bestille våttkortet i ettertid eller nytt våttkort om jeg har mistet det?

Svar: Ja, du kan bestille våttkortet. Link.

Kurssted
Spørsmål: Hvor avholdes kursene?

Svar: Fra Sollerudstranda på Lysaker i Oslo. Se link.

Kursbytte
Spørsmål: Kan jeg bytte kurs, hvis jeg oppdager at jeg har valgt feil kurs?

Svar: Du kan bytte kurs inntil 1 uke før kursstart. Da sender du mail med informasjon om det kurset du er påmeldt på og hvilket kurs du ønsker isteden. Husk å skrive navn på kurset, kursstedet og klokkeslett. Du sender forespørselen om kursbyttet til: [email protected]

Ved sykdom

Spørsmål: Hvis jeg blir syk, mister jeg da den kurs-dagen/-kvelden?

Svar: Hvis du er syk og leverer oss sykemelding vil du få anledning til å bli med på et senere kurs der det er plass. Da er det viktig at du leverer sykemelding til oss. Det er altså ikke anledning til å si at man er syk og kreve nytt kurs eller refundering av kurskontingenten. Se kundebetingelser.

Hvis det er mye sjø og vind
Spørsmål: Har dere en grense for når det er for mye vind?

Svar: Ja det har vi. Vi tilpasser gjennomføring og lokasjon etter elevens standpunkt og ferdigheter. Sikkerheten til våre elever står alltid i høysetet.

Vi holder de fleste av våre kurs fra Sollerudstranda på Lysaker. Dette området er rimelig skjermet ettersom stranden er inne i en bukt  og det går en molo ut fra utsiden av båthavnen. Vi kan også holde på inne i båthavnen. Det skal, med andre ord, ekstremt mye til for at vi utsetter en kurskveld på grunn av været.

Utstyr
Spørsmål: Hva skal jeg ha med på kursene?

Svar: ull-undertøy, solkrem, sandaler/joggesko som tåler vann, mat, drikke.
Alt annet utstyr stiller vi i Learn2Kayak med (som kajakker, spruttrekk, tørrdrakter, årer, vester osv).

Hvis du fortsatt ikke har fått svar på det du lurer på kan du kontakte oss på: [email protected]

Vi vil svare deg så raskt vi kan. I høysesongen for kajakkurs med svært mange henvendelser bestreber vi å svare hastesaker samme dag. Henvendelser ellers blir besvart i løpet av påfølgende helg.

Vi ønsker deg en god dag og velkommen til kajakk-kurs!

Med sportslig hilsen
Petter Stensland
Daglig leder Learn2Kayak

Tel: 480 22 008

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.