Styrke mage

Hvorfor trene mage?

De aller fleste har hørt om kjernemuskulaturen og mange tenker at det kun dreier seg om magen. Kjernemuskulaturen er alle de musklene som aktiviserer og holder ryggsøylen i en stabil og god posisjon og inkluderer i hovedsak mage og rygg, i tillegg til andre muskler på forsiden og fremsiden av overkroppen. Alle øvelser som involverer bruk av mage- og ryggmuskulatur på en koordinert måte, teller som en kjerneøvelse. Så har vi øvelser som isolerer magen. 

En sterk mage er bidrar til bedre prestasjon i hverdagen og på trening, sørger for å bedre balansen og ikke minst kroppsholdningen vår, i tillegg til at det bidrar skadeforebyggende. Magen starter mange bevegelser og ”beskytter” viktige indre organer som gjennom en sunn mage, får bedre arbeidsforhold. I tillegg kan en sterk mage bidra til å redusere ryggsmerter. Mange kjenner vel på følelsen når vi treffer isen gjennom snøen og taket glipper under oss. En sterk mage sørger for at kroppen ikke roterer eller tipper i en retning vi ikke ønsker og de konsekvensene det fort kan medføre. 

 
 
 
 

Forslag til treningsĂžvelser for mage.

I mange av styrkeøvelsene vi har gått gjennom for både over- og underkropp, blir magen også aktivert. Ettersom magen er såpass viktig, anbefaler vi likevel å legge inn noen mageøvelser, for å sikre en god mage/ kjerne. Disse trenger ikke å kjøres som et eget treningsprogram. Legg gjerne inn en eller to av øvelsene i overkropp- eller underkroppsprogrammet.

1. Mountain climbers - fin øvelse som som stiller større krav til musklene, koordinasjon og balanse, samt at vi får opp pulsen. I tillegg til mage, jobber vi med armer, sete og lår. Stå i en push up posisjon og trekk høyre kne opp mot venstre albue og motsatt. Ha en mest mulig rett linje fra hodet til hælen gjennom hele bevegelsen og aktiver magen godt.

- Kjør i feks 30 sek eller 10 opptrekk per ben. Gjenta 3 ganger.

 

2. Heel touch - ligg på ryggen med litt avstand fra sete til bena, hev overkroppen og «krønsj» magen på siden til du treffer hælen, kjør gjerne annenhver side.

- Kjør i feks 30 sek eller 10 touch per hæl. Gjenta 3 ganger.

3. Pallofpress - antirotasjons øvelse som er viktig for stabiliseringsevnen til magen. Fest en strikk rundt et tre og hold i strikken. Stå med skulderbreddes avstand (smalere gjør det vanskeligere), ha en liten knekk i knærne, press brystet opp og frem, mens skuldrene holdes tilbake, strekk ut armene og hold i et par sekunder. Snu deg rundt og jobb med motsatt side. Kjør 10-12 repetisjoner og gjenta 3 ganger.

 

4. Planken er en velkjent øvelse og trener den viktige kjernemusklaturen vår, mage, hofte og rygg. Ligg på bakken og la kroppen hvile seg på albuene dine og tærne. Hev kroppen så kroppen din utgjør en rett linje fra bakhodet til hælen din. Se ned i bakken under hele øvelsen, Stram magen så du ikke «kollapser» i ryggen. Kjør gjerne 30-60 sekunder, gjenta 3 ganger.

Lykke til 😊


VĂ„re tilbud

Vi holder en rekke privattimer pÄ ski nÄ. Etter pÄske starter lÞpekursene. Vi har nÄ lagt ut kurs for lÞping og kajakk

Rulleskikurs og privattimer

Løpekurs

Løpekurs - Bedrift

Kajakk-kurs

Klatrekurs

Sykkelkurs

Brettseilerkurs

Online-kurs

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.