Masterkurs i langrenn

Den komplette guiden til å bli god på ski gjennom 100 videoer

Med dette kurset kan du lære alt du trenger for å bli så god på ski som du ønsker. Grundig teknikkurs i klassisk og skøyting, smørekurs, treningslære i langrenn, skiutstyr, mental trening, rulleski og barmarkstrening, treningsprogram og mer.

Tilgang til kurset fra alle plattformer og i helt ubegrenset tid.
Det er mulig å kjøpe fire av modulene enkeltvis som egne kurs. Se butikken i menylinjen.


Modul 1: Teknikkurs klassisk

Jeg vil grundig gjennomgå hver teknikk i klassisk, herunder staking, diagonalgang, dobbelttak med fraspark og utfor. Du vil se en rekke skigåere på ulike nivåer hvordan de går på ski, hvilke typiske feil de representerer og hvilke arbeidsoppgaver som er viktig for hver av dem. På den måten vil du lett kjenne igjen hva som er dine egne utfordringer. Du vil også se Vibeke Skofterud og Astrid U. Jacobsen og jeg vil forklare hvordan de løser disse tekniske utfordringene.


Modul 2: Teknikkurs skøyting

Jeg vil grundig gjennomgå hver teknikk i skøyting, herunder enkeldans, dobbeldans, padling, sving og utfor. Du vil se en rekke skigåere på ulike nivåer hvordan de skøyter på ski, hvilke typiske feil de representerer og hvilke arbeidsoppgaver som er viktig for hver av dem. På den måten vil du lett kjenne igjen hva som er dine egne utfordringer. Du vil også se Vibeke Skofterud og Astrid U. Jacobsen og jeg vil forklare hvordan de løser disse tekniske utfordringene.


Modul 3: Smørekurset

Her vil jeg lære deg alt du trenger å lære. Vi gjennomgår de ulike føreforholdene, slik at du vet hvordan og med hva du skal smøre skiene, uansett føreforhold. Jeg lærer deg hvordan du prepper skiene når skiene er helt nye. Vi går igjennom ulike strukturer og ulik slip på skiene. Jeg viser deg hvordan du glider skiene, slik at du får god glid. Jeg vil også vise deg hvordan du preparerer skiene i forhold til konkurranser, herunder bruk av fluor. Og selvsagt hvordan du rengjør skiene, metter sålen og legger glider som beskyttelse. I denne modulen går vi igjennom skiutstyret.


Modul 4: Treningslære i langrenn

I denne modulen vil du lære treningsprinsipper som skiløpere trener etter, slik at du lærer deg til å trene effektivt - få mest mulig ut av den treningen du legger ned. Vi går blant annet igjennom: Hvordan man periodiserer treningen, hvordan vi trener etter pulsen - trene i de ulike intensitetssonene, hvordan vi varierer treningen mellom lette, harde, lange og korte økter. Du vil lære hvorfor du bør ha de ulike typer økter, som intervall, langturer med mer og hvordan du gjennomfører dem. Om styrketrening for langrenn, og mye mer.


Modul 5: Mental trening

Hva er mental trening? Vi går igjennom: Hvorfor mental trening, hvem passer mental trening for, når bør man starte med mental trening. Mental trening for mosjonisten. Vi går igjennom motivasjon og målsetting, smarte mål, spesifikke mål, attraktive mål, realistiske mål, tidsbegrensning og evaluering. Avspenning. Vi går igjennom avspenningsteknikker. Positiv selvsnakk og selvtillit. Mental trening for løperen som ønsker å forbedre seg på skirenn. Vi går igjennom spenningsregulering, stress og nervøsitet, konkurranseforberedelse og mental jobbing under konkurranse.


Modul 6: Trening gjennom året.

Vi går igjennom hvordan skiløperen naturlig varierer treningen i forhold til årstider, herunder hvilke bevegelsesformer vi trener mer av på vår, sommer, høst og vinter. Det er i denne modulen du lærer hvordan du går på rulleski, både klassisk, skøyting og rollerblades. Du vil lære om utstyret og om hva som er forskjellig fra ski til rulleeski. Her gir vi også råd i forhold til å variere inn anbefalte andre idretter, som løp, sykling og kajakk-padling.


Modul 7: Treningsprogram

Vi har et treningsprogram der vi har satt sammen økter som gir optimalt utbytte. Du finner et program som passer akkurat til deg, for vi har laget et program til deg som ønsker å trene 2-3 ganger i uken, til deg som ønsker å trene 4-5 ganger i uken og til deg som ønsker å trene 6-7 ganger i uken.

Jeg vil hjelpe deg til å få så mye ut av treningen din som mulig. Vil du bli god så vil jeg med dette online-kurset tilrettelegge for at du skal kunne bli så god du vil. Jeg følger deg trinn for trinn gjennom hele programmet. Meld deg på, så sees vi på innsiden!


Bonus: Mulighet til å stille spørsmål og få svar av meg i hver eneste video. Jeg vil svare raskt og senest innen en uke på alle spørsmål. Du skal være trygg på at du vil forstå alt som blir forklart.

Vi sees på innsiden!

Hilsen Siri

Close

50% fullført

Neste steg

Tast inn ditt navn og e-postadresse og du er med. Vi sees!