Våre instruktører

Nedenfor finner du våre instruktører og du vil se hvor de holder kurs.

Siri Halle

Kurssted: Oslo, Asker og Bærum.
Siri Halle, grunnlegger av Learn2Ski, er tidligere toppløper i langrenn. Hun var dobbelt jr- verdensmester og norgesmester i 1991. I 2006 gjorde hun comeback etter 12 år og kjempet i verdenstoppen i sprint langrenn.

"Tusen takk for noen fantastiske kurskvelder! Veldig givende og Siri er en superdyktig instruktør - føler meg veldig heldig som har fått gå på kurs med henne:)" Camilla N. Næss, deltager.

Anette Bøe

Kurssted: Geilo
Verdensmesteren fra Seefeld-VM i 1985. Første i skøyting!

To individuelle gullmedaljer fra Seefeld-VM i 1985, gullmedalje i stafett i Oslo-VM i 1982. Åtte verdenscupseire og mye mer.

"Anette gjorde ein fomidabel jobb med ei gruppe der spranget var stort i byrjinga. Alle utvikla seg til betre skigåarar i løpet av kurset.  Takk til Anette for hennar positive haldning og motiverande lærdom!" Kristin, deltager.

Devon Kershaw

Kurssted: Oslo, Hafjell og Sjusjøen.
Fra kommende vinter 2024 blir den tidligere verdensmesteren fra Holmenkollen 2011 med for fullt i Learn2Ski. Devon er pendler og bor på Lillehammer sammen med Kristin Størmer Steira og deres to barn, men siden han studerer medisin i Oslo, så er han i Oslo mange av ukedagene. 

Devon snakker flytende norsk. "Devon er utrolig positiv og det er veldig inspirerende. Vi gleder oss!", sier Siri Halle.

Bård Jørgen Elden

Kurssted: Trondheim.
Bård Jørgen Elden var i verdenstoppen i kombinert i mange år. Siden har han blant annet vært landslagstrener for USA.
Nå er Bård Jørgen sportssjefen for det østerriske kombinertlandslaget.

Bård Jørgen er til daglig importør av HVK-smøring: Link

"Synes Bård var veldig flink til å vise å forklare de forskjellige teknikkene, samt gi tilbakemelding på hva som manglet. fikk en veldig bra tone med han, og lærte mye." Frank Ulriksen, deltager.

Inger Helene Nybråten

Kurssted: Beitostølen.
Verdensmester i stafett i Oslo-VM i 1982. Medalje fra VM individuelt og en rekke medaljer fra stafett for Norge i VM og OL. Inger Helene er - og har alltid vært - først og fremst en fantastisk ambassadør for skisporten.

"Hei Siri, tusen takk for at vi kunne ha kurs med Inger Helene! Vi er kjempefornøyd. En veldig dyktig skiløper med masse erfaring og kunnskap. Hun er så inspirerende, dyktig og morsom!!", Alexandra, deltager.

Marit Elveos

Kurssted: Bodø.
På åtti-tallet og begynnelsen av nittitallet var Marit Elveos en av verdens beste langrennsløpere. Marit har flere plasseringer blant de topp ti i verdenscupen. Marit har alltid hatt en smittende skiglede. Det var denne smittende skigleden og kunnskapen hennes som gjør at vi er svært glade for at Marit nå er Learn2ski-instruktør.

"Meget nyttig og lærerikt kurs, med flink og engasjert instruktør." Annette, deltager.
"Kjempegodt kurs. Super instruktør!!Tusen takk!!" Edel Magnhild, deltager.

Kristoffer Jonsson

Kurssted: Trondheim, Hafjell og Sjusjøen.
Kristoffer satset aktivt som skiskytter i mange år og studerer nå til sivilingeniør på NTNU i Trondheim. Som skiskytter vant han Norges-cupen sammenlagt, flere jr-NM gull og representasjon i jr-VM. han har også jobbet som trener i Trondheim Biathlon Team.

"Veldig bra kurs! Nyttig innføring i diverse teknikker. Nå er det om å øve så de sitter." Thomas Lerdahl, deltager

Marthe Katrine Myhre

Kurssted: Gjøvik.
Marthe er aktiv langrennsløper og løper. Hun har vunnet Stockholm Maraton vunnet Oslo Maraton, og har en rekke meritter. Hun har blant annet vunnet Birkebeinertrippelen de siste tre årene 2010, 2011 og 2012. Hun har deltatt i flere verdenscuprenn i langrenn og har et gull fra VM i vintertriathlon i U23.

"Morsomt, lærerrikt og inspirerende." Heidi, deltager.

Aud Irene Kittelsen

Kurssted: Rauland.
Aud Irene kommer fra Kvinesdal i Vest Agder, men flyttet i 2001 til Rauland i Telemark for å nyte vinterene i flotte langrennsforhold. Aud Irene var aktiv langrennsløper frem til 1994. Av trenerutdanning har hun trener-2 kurs i langrenn og er utdannet spesial pedagog i idrett/kroppsøvingslærer fra Norges idrettshøyskole.

"Bra kurs med gode rammer og instruktør". Jørn, deltager.

"Kurset var lærerikt og bra kurssted." Joachim, deltager.
"Vi fikk alle mye oppmerksomhet og god tid til øving" Gro, deltager.

Bengt Adeler

Kurssted: Arendal og Oslo.
Bengt Adeler, kåret til årets trener av Norges Skiforbund for sesongen 2007-08. Han har også vært sportslig leder av Team Kollen.

Bengt har tidligere trent blant andre Martin Johnsrud Sundby og Celine Brun Lie.
Bengt driver skibutikk til vanlig: Krana Ski & Kajakk i Risør. 

"Jeg er strålende fornøyd med dette kurset og hvordan det var blitt lagt opp. Jeg har gått veldig mye på ski, gått birken 2 ganger,men fra å GÅ på ski har jeg endelig begynt å SKLI på skiene. Strålende fornøyd...." Svenn, deltager.

Anders Bratli

Kurssted: Romerike.
Anders er juniorverdensmester i skiskyting. Anders er fra Fossum, men bor nå på Romerike.

"Bra kurs. Ga meg mange nyttige ting å jobbe videre med." Margrethe, deltager.
"Veldig bra kurs og god instruktør, jeg har lært akkurat det jeg håpet på." Sindre, deltager. "Helt supert kurs; har virkelig hatt utbytte av å gå på kurs, en ny langrennsverden er oppdaget :-)" Marthe Sofie, deltager.

Bernt Jensvoll

Kurssted: Lillehammer.
Bernt kommer fra Hedmark, men bor nå på Lillehammer.
Han har trent utøvere som John Kristian Dahl, Kristin Størmer Steira, Espen Harald Bjerke og Edvald Boasson Hagen.

Som trener kompetanse har han gått kursene som Sindre Bergan har holdt gjennom NSF. Trener I,II,III samt Skileikkurs.

Christer Skog

Kurssted: Torsby.
Christer er mest kjent i Sverige. Han er svensk og har vært landslagstrener for Sverige, blant annet under Falun-VM i 1993 da Torgny Mogren vant 5-mila. Han har siden vært landslagstrener for USA, England og Australia. 

Christer er med på vår høst-samling i Torsby. Han jobber til daglig i Sport Support Center, som driver med testing, treningsveiledning og treningssamlinger i Sverige.

Bjørn

Kurssted: Drammen og Geilo.
Bjørn jobber som lærer og tidligere aktiv langrennsløper.

Bjørn ønsker å være med i skimiljøet for å fremme mer aktivitet, flere løpere, fremme interessen for denne fantastiske aktiviteten, bidra til mer skiglede.

"Veldig fornøyd med instruktøren, dessverre litt lite snø, men flott at det lot seg gjøre å gjennomføre i Fredrikstad. Når det er sagt synes jeg det var bra at kurset ble gjennomført som planlagt og jeg er kjempegodt fornøyd." Svend Arne, deltager.

Eivind

Kurssted: Skien, Asker og Oslo.
Eivind er tidligere aktiv langrennsløper og syklist. Han er også en erfaren Learn2Ski-instruktør. Han har hatt noen års pause for utdanning i USA, men er nå tilbake.

"Det var knall-dag på kurset! Eivind var helt topp!! Blir mye mer sliten av å gå diagonal enn å være 2 timer på kurs med skøyting!! Det er bare rå-gøy!! Og; man danser, som du sa det både på radioen og på tv… Herlig!! Jeg skal på flere kurs!  :)" Oddrun, deltager
"Veldig bra kurs og trivelig. Toppscore 5 på alt i tabellen." Jarle, deltager.

Eskil

Kurssted: Drammen.
Eskil er aktiv skimosjonist og med stor interesse for klassisk skiteknikk og for å få nybegynnere til å oppdage og mestre skisporten.

"Our instructor was excellent. He gave clear instructions and demonstrated what we needed to do. He provided excellent feedback to correct my technique when needed. He ensured that everybody got the help and guidance even though there were 6 people in our group. I would highly recommend this course to my family and friends." Karen Ross.

Eskil

Kurssted: Oslo.
Eskil satset aktivt langrenn fram til 2021. Han gikk på skigymnas og har studert ved Norges Idrettshøyskole. Som trenar har han fokus på at alle skal bli sett og at utøvere selv skal forstå hvorfor de gjør det de gjør, også når det gjelder teknikk. Eskil er teknikknerd og ny i Learn2Ski.

Espen

Kurssted: Gjøvik og Budor.
Espen var aktiv skilper og i norgestoppen som junior. Til daglig jobber Espen som pedagog i skolen. Å være skiinstruktør passer Espen perfekt. Han er en erfaren Learn2Ski-insturktør.

"Veldig nyttig kurs, svarte til forventningene! 
"Veldig bra kurs! Lærerikt og nyttig! takk skal dere ha!"Emil André, deltager.
"Et kjempe bra kurs som virkelig ga mersmak til skigåing! Espen var en dyktig instruktør!" Monica, deltager.

Finn

Kurssted: Oslo, Romerike og Oppegård. Finn har vært aktiv hele livet og går ca 1000 km på ski hver sesong, de siste årene mer skøyting enn klassisk.

"Veldig flink fyr. Lærte masse på kort tid." Bente, deltager.
"Veldig bra kurs, jeg fikk mange gode tips. Bra med tydelige tilbakemeldinger til hver enkelt deltager om hva den enkelte må øve på." Merete, deltager.
"Veldig godt fornøyd og føler jeg har hatt et godt utbytte av kurset!" Christoffer, deltager."

Guro

Kurssted: Oslo og Bærums Verk.
Guro er 26 år og fra Voss. Hun har gått på langrenn hele livet, og aktiv til hun var 21 år. Guro har masterutdanning på Norges Idrettshøgskole med en fordypning i trenerrollen (coaching og idrettspsykologi). Hun har vært langrennstrener i LYN, og er langrennstrener ved Dønski vgs. I tillegg er hun en erfaren Learn2Ski-instruktør.

"Veldig fornøyd med kurset. Lærte det jeg ønsket å lære. Fikk med meg tips som jeg skal fortsette å øve på:)" Vigdis, deltager.
"Helt topp for meg, mange takk." Olav, deltager.

Hanne

Kurssted: Drammen, Oslo og Asker.
Hanne har vært aktiv skimosjonist i mange år, med stor interesse for skiteknikk og særlig hjelpe nybegynnere til å mestre denne flotte sporten.

"Hanne was a fantastic teacher. I gained a lot of knowledge and skills after completing her weekend course and am very pleased with the progress I have made."  Aimie McBride, deltager nybegynnerkurs på Frognerseteren.

Iver

Kurssted: Oslo og Bærum.
Iver er tidligere aktiv langrennsløper og løper. Han har utdanning innen idrettsfag og treningslære på NTNU. Iver flyttet til Oslo for å jobbe som trener for LYN Ski og Learn2Ski.

Av meritter i skisporet kan vi nevne at Iver har vært topp 5 i Birken, men tiden 2.42 og har flere topp 15-plasseringer i Norgescupen i langrenn.

"Iver er en dyktig og hyggelig kar som ga meg noen aha opplevelser på ski. Anbefales." Olav Undseth, deltager.

Johannes

Kurssted: Trondheim.
Har satset langrenn frem til nå, men ikke lagt skiene på hylla. Studerer nå ved NTNU i Trondheim og finner stor glede idrett og fysisk aktivitet.

Johannes har vært aktiv for Kjelsås IL, i et profesjonelt og godt utviklingsmiljø med utrolig dyktige trenere. Blant annet med Trude Dybendahl og Eirik Brandsdal. 

Jon Per

Kurssted: Asker, Bærum og Oslo.
Jon Per er oppvokst i et skimiljø i Østerdalen og er blant de aller mest erfarne trenerne i Learn2Ski. Han har bakgrunn som kretslagstrener både i langrenn og skiskyting. Han har tidligere selv vært i norgestoppen i skiskyting og deltatt internasjonalt i verdenscup og europa cup.

"Jon Per er en rolig og behagelig person med god utstråling. Han ser alle deltakerne og gir gode og konstruktive tilbakemeldinger. Lærte masse av ham. Kommer til å anbefale kurset til andre. Tusen takk for meg og hils til Jon Per."

Kathrine

Kurssted: Trondheim.
Kathrine har gått på ski hele livet og vært aktiv langrennsløper og skiskytter. Hun har blant annet en 2.plass i Norgescupen i skiskyting. Hun har gått på Voss Skigymnas. For tiden studerer hun i Trondheim.

Katrine er, ved siden av å være Learn2Ski-instruktør, skiskyttertrener i Saupstad.

"Veldig bra kurs. Fantastisk dyktig instruktør med høy kompetanse, meget god formidlingsevne - og blid som ei sol hele tida. Meget godt fornøyd!" Terje Brekke, deltager.

Kine

Kurssted: Oslo.
Kine gikk toppidrett på Voss skigymnas og var aktiv langrennsløper frem til hun var 20 år. Kine er utdannet farmasøyt og jobber ved Diakonhjemmet, foruten å være instruktør i Learn2Ski.

"Veldig bra kurs, imponerende å klare å hjelpe både nybegynnere og litt øvet i samme gruppe - alle fikk god hjelp." Eric, deltager skøytekurs på Fossum.
"Kine var kjempeflink og motiverende. Veldig nyttig og lærerikt. Får lyst til å gå mer på ski! :)" Svein Henrik Hansen, deltager.

Lars

Kurssted: Oslo.
Lars er aktiv turlangrennsløper i Bækkelagets sportsklub og han har vært langrenns-entusiast i hele sitt liv.

Lars er førskolelærer og pedagog med brennende hjerte for å lære barn å gå på ski og få voksne til å få mer ut av skigåingen sin.

"Veldig bra opplegg og nyttige tilbakemeldinger." Henriette, deltager. "Veldig engasjerende og positiv opplevelse" Per Espen, "Inspirerende" Charlotte

Vetle

Kurssted: Oslo.
Vetle er 20 år og aktiv langrennsløper. Han har drevet toppidrett langrenn de senere årene. Han konkurrerte på et høyt nasjonalt nivå og har god kompetanse innenfor langrenn og trening

"The instructors (Vetle and Jon Per) were awesome! Very supportive and encouraging. They were guiding each of us to our individual strengths and even though we were in a group training still we were getting individual attention. Thank you for a great day!" Elisaveta Malmova, deltager.

Teknikkformidling er vårt fag

🔹 I Learn2Ski kurses du av tidligere toppløpere og topptrenere

🔹 I Learn2Ski er vi drillet i å formidle teknikk til mosjonister på de ulike nivåene. Enten du vi gå på kurs i gruppe eller ha din egen trener.

🔹 Siden 2010 har mer enn 25.000 deltatt på skikurs med Learn2Ski

🔹 Vi knekker kodene for deg. Lær å flyte på ski!

Proffe instruktører - på hvert eneste nivå!

Learn2Ski består av tidligere toppløpere i langrenn som er drillet i formidling av skiteknikk på de ulike nivåene - både i klassisk og i skøyting.

Vi matcher riktig trener til riktig kurs. Det er en forse vi har. Velkommen til Learn2Ski!

Vil du bli Learn2Ski-instruktør? Les mer her: LINK