Om oss

I korte trekk, hvordan vi har blitt til og hvordan vi har blitt.

Spesialisten på teknikkurs i langrenn

🔹 Startet i 2008 med de første kursene i januar 2009.

🔹 Instruktørene i Learn2Ski er tidligere toppløpere og topptrenere i langrenn

🔹 Instruktørene i Learn2Ski er drillet i å formidle teknikk til mosjonister på de ulike mosjonist-nivåene.

🔹 Siden 2009 har nærmere 30.000 deltatt på skikurs med Learn2Ski

🔹 Learn2 består, foruten av Learn2Ski, også av Learn2Run, Learn2Kayak, Learn2Windsurf, Learn2Climb og Learn2Bike.

Learn2Ski

Learn2Ski er en del av Learn2 Gruppen. Learn2Ski ble stiftet i 2008, først som et enkeltmannsforetak med én ivrig skiinstruktør, Siri Halle. I 2010 ble firmaet et selskap, som etterhvert fikk navnet Learn2 Gruppen.

Merkenavnet var Learn2Ski og firmaet drev først utelukkende med langrennskurs. Den første vinteren oppdaget Siri hvor givende det var å se gleden hos deltagerne når de knakk koden og fløt på ski. Særlig diagonalgang i klassisk. Etter å ha studert uttallige mosjonister så hun at det var timingen av frasparket som var forskjellen mellom mosjonister som alle dro med seg skiene, og aktive langrennsløpere som bare "fløt oppå sporet". Det var ikke vanskelig å endre, og vipps, så var deltagerne frelst. De fløt oppå sporet de også! Da fortalte de venner og kjente og mange ble med. Siri tenkte da at før neste sesong, vil hun gjøre det litt proffere. Lage brosjyrer og nettside og et påmeldingssystem som tilrettela for hele hennes tid på vinteren. Hun gledet seg!

Da det ble ny vinter, vinteren 2010 kom det så mange som ville lære skiteknikk at Siri hadde ikke mer tid i kalenderen, så enten måtte hun si nei til flere, eller hun måtte knytte til seg instruktører.

Siri hadde et stort vennenettverk fra mange år som toppløper i langrenn. Venner fra juniortiden var nå i 30-årene, venner fra seniortiden var nå i 40-årene og venner fra comeback-tiden hennes noen år tidligere var i 20-årene. Det var så mange som Siri hadde et supert forhold til. Siri tenkte, hvem er det som har best teft for formidling, som bor i området, og kontaktet de. De ble med og raskt besto Learn2Ski av 11 instruktører. Alle ble drillet i den formidlingsformen som Siri hadde funnet ved å studere mosjonistene og erfaringen med formidlingen fra året før. Siri oppdaget at de andre instruktørene virkelig fikk det til de også, og jungeltelegrafen om å knekke teknikkoden i langrenn begynte for alvor å spre seg.

Sesongen etter det var høydepunktet. Før den sesongen kontaktet Siri skivenner rundt i hele landet, eller de kontaktet henne. Da ble Learn2Ski landsdekkende, rett og slett fordi skiløperne var rundt om i hele landet, og interessen blant mosjonistene var rundt om i hele landet.

Nå ville Siri at Learn2Ski skulle være et tilbud til alle tidligere toppløpere i langrenn, som ønsket å formidle skiteknikk til folket. Det var så mange skiløpere som hadde satset hele sin ungdom på å bli skistjerne, men få nådde opp til å bli stjerner. De satt igjen med så lite, men som instruktører var de stjerner og de kunne tjene penger på sin dyrekjøpte kompetanse endelig, og det hjalp dem til å stå robust for jobb videre. I toppidrettsverdenen er man ikke så mye om man er et stykke ned på listen, selv om man er utrolig dyktige skiløpere. Det er vanskelig for utøvere å ha selvtillit til å se sin rolle utenfor skiliv- og skimiljø-"boblen". Men nettopp det å være formidler mellom skiverdenen og "utenverdenen" for skiløpere er en utrolig fin innfallsvinkel. Det oppdaget Siri, og det oppdaget hun ved den ene etter den andre av instruktørene. Det ble utrolig meningsfullt for Siri.

Siri hadde jobbet i Norad i mange år og hadde i 2008-2009 permisjon og var tilbake i Norad, men så nå at skikurs ikke bare var for permisjonstiden. Til tross for at bekjempelse av fattigdom var det hun brant for, så brant det bare enda mer den rollen hun hadde skapt seg mellom skiløpere og folket, og gleden hun så blant begge. Med litt tungt hjerte forlot hun Norad, men ivret videre i Learn2Ski.

De fleste instruktørene har selv vært toppløpere eller topptrenere i langrenn. Nå ivret de for å spre skiteknikk og skiglede til folket.

Formidling av skiteknikk er fagfeltet Learn2Ski har spesialisert seg på. Instruktørene drilles i å formidle teknikk til de ulike mosjonist-nivåene, det vil si kursnivåene. Etter at Siri så hvilken glede det gav folk å oppleve å flyte på ski, så hun visjonen for seg og kollegaene i Learn2Ski.

"Vi vil gjøre mørketiden lys!"

Misjonen vår: "Å skape et videreutviklende og godt miljø for tidligere aktive skiløpere - Slik at de kan videreformidle kunnskapen sin på en lettfattelig måte - i et godt opplegg - gir svært fornøyde kunder".

 

Learn2 Gruppen

I Learn2 Gruppen bygger vi sten på sten og nye idretter har kommet til. Vi har nå - i tillegg til Learn2Ski - kursaktivitet hele året med Learn2Run, Learn2Kayak og Learn2Windsurf.

Først kom Learn2Run og Learn2 Windsurf. Sammen med Kari Uglem, venninnen til Siri som var både Norgesmester i langrenn og friidrett startet de Learn2Run, og sammen med vennen Thomas Føyen startet hun Learn2Windsurf. Thomas er en legende i brettseiling. Han var verdensmester på 80-tallet da brettseiling var den hotteste sommersporten i landet. Nå hadde utstyret gjort det mye lettere for folk flest å mestre denne herlige sporten. Sporten som er den adrenalin-følelsesporten som ikke er farlig, bare rå og herlig, og god trening i styrke og balanse.

Felles for alle Learn2-idrettene er at det er teknikk-kurs med dyktige instruktører - i små grupper - over få kurskvelder. Deltagere skal lære mye teknikk på relativt kort tid - i en hektisk hverdag.

I alle idretter søker vi kontinuerlig å bli bedre til å formidle teknikk og med det bidra til økt idrettsglede.

Vi har to grener der vi avholder kurs, men i et mindre omfang, og mest på bestilling. Det er Learn2Bike og Learn2Climb.

 

Learn2-kontoret

De fleste kursene i Learn2 er ute i naturen, men administrasjonen sitter i Fjordveien på Høvik. Petter Stensland er daglig leder.