Learn2    Kursoversikten    Instruktørene    Kurssteder    Gavekort    Om oss    Blogg    Kontakt    🇬🇧

Kurssteder - veibeskrivelser - status

 

 

 

 

  • Her vil du finne informasjon om kursstedene våre, veibeskrivelse dit og oppmøtested.
  • På denne siden vil vi også oppdatere status for kursene. Det vil for eksempel typisk være om det er fare for flytting, evt utsettelse av kurs pga snømangel.
  • Selv om januar og februar er svært hektisk tid på Learn2Ski-kontoret, vil vi prøve å innhente smøretips for ditt kurssted. Det er selvsagt ingen garanti for at vi treffer helt riktig. Noen ganger er det vanskelig å spå skiføret, spesielt rundt 0 grader.

Frognerseteren - hovedkurssted

Frognerseteren

Google maps code: 59.976828, 10.678752

Link til Google Maps' veibeskrivelse.

Bil. Kjør opp til Holmenkollen. Passer riksanlegget. Etter ca 2 km (første avkjørselen etter riksanlegget) tar du til høyre inn til Frognerseteren. Finn en parkeringsplass og så møtes vi rett over veien fra den store parkeringsplassen før man kjører ned i dumpa. Altså møteplassen er utenfor sørøst-siden av Heftey villaen! Vær oppmerksom på at det er litt utfordrende å finne en god parkeringsplass, så beregn god tid.

T-bane. Ta Frognerseterbanen til endeholdeplassen og følg skiltet løype ned til Frognerseteren. Spør etter Heftey-villaen. Det er det store sorte huset på sørsiden av veien på Frognerseteren! 
Vi møtes på nedsiden av Heftey-villaen, der lysløypa krysser Korketrekker'n

🔹Vi holder kurs på Frognerseteren nesten hver helg i vinter. Vi holder også 3 kvelders-kurs mandager og tirsdager gjennom vinteren.

Smøretips for helgen 2-3 mars. Tynt lag universal klister.

Oversikt over kursene i Oslo: LINK

Overview ski lessons for beginners in Oslo: LINK

Kurssteder fra A til Å

Arendal - Øynaheia

Ta av E-18 mot Froland, kjør gjennom Froland retning Evje, etter en stund på veien mot Evje, kommer det et skilt på venstre hånd "Øynaheia".
Oppmøte ved p-plassen ved cafeen (Øynastua) på Øynaheia, fra Arendalsiden.

🔹Velkommen tilbake til nye kurs neste sesong. Vi legger ut kursene i midten/slutten av oktober.

Link til skikursene: ARENDAL

Asker - Solli

Adressen er: Solliveien 158 1384 Asker. For kart og veibeskrivelse, klikk her.

Parker ved den store parkeringsplassen på Solli. Beregn 10 minutter ekstra tid, for vi møtes på toppen av den første lange bakken, forbi Solli Gård og opp på det åpne platået 150 meter overfor Solli gård. Vi møtes ved stolpen på platået!

🔹Vi holder kurs på Solli hver uke gjennom vinteren.
🔹Første kurset starter rett over nyttår.

Smøretips for 28. februar: Tynt lag med Rode Rossa klister, eventuelt universal klister.

Link til skikursene i Asker: SOLLI - ASKER

Bardufoss

Kjør opp til Rustahøgda midt mellom Andselv og Heggelia. Ta av fra E6 opp til Bardufosstun, når man kommer opp til tunet er det en parkeringsplass på venstre side 30 meter før tunet. Der parkeres det og man møter i lysløypa rett ved siden av parkeringsplassen!

🔹Her kan vi holde kurs for egen gruppe. Interessen er for lav for å sette opp åpne kurs.

Beitostølen

Kommer man fra Fagernes er det første vei til venstre når man kommer til selve Beitostølen. Du vil der ha KIWI på din høre hånd, men du skal altså til venstre ned en litt bratt bakke. Etter ca 200 meter deler veien seg i et Y-kryss. Her tar du igjen til venstre til Skistadion. Etter nye ca 200 meter er du ved stadion.

Finn en parkeringsplass og trask ned til stadion som her ligger til vestre for parkeringen. Vi møtes utenfor garasjen på nedsiden av det store huset på stadion, rett til høyre for skytebanen.

🔹Smøretips for helgen 2. og 3. februar: Nysnø og blå voks 😊!!

Link til skikursene: BEITOSTØLEN

Bergen - Frotveit

Følg E39 Osveien i retning Os. Ta av mot Bontveit ved Kalandsvannet. Følg veien til skianlegget. Parkering på høyre siden av veien.

Oppmøte ved starten av lysløypa. Hvis du bruker gules siders kart, så søker du på Frotveit og Bontveit.

🔹Velkommen tilbake til nye kurs neste sesong. Vi legger ut kursene i midten/slutten av oktober.

Link til skikursene: BERGEN

Bodø

Møtested Bestemorenga er ved den røde tidtakerbua nede på sletta.

🔹Skikursene er flyttet til Bjørndalslia for 12. mars. Velkommen!

Link til skikursene: BODØ - BESTEMORENGA

Budor

Veibeskrivelse fra Løten/Hamar. Følg veien fra Brenneriroa RV 25 (lyskrysset) mot Budor. Fortsett noen 100 meter forbi avkjøring til alpinbakken og ta av til venstre. Vær oppmerksom på at veien er bomveg med kr 60 i avgift (kort og kontant). Parkering er gratis.
Frammøtested: Budor Gjestegård

🔹Smøretips for helgen 9-10 februar. Lyselilla voks 😊!!

Link til skikursene: BUDOR

Bærums Verk

Adressen er: Gruvemyra 68, 1354 Bærums Verk. Google Maps kode: 59.941875, 10.488989.

Fint om dere parkerer ved Gullhaug skole, like nedenfor. Den lille parkeringsplassen ved stadion blir så full og er forbeholdt klubben som holder til i løypa her. Beregn god tid. Det tar ca 10 min å gå fra Gullhaug skole. Vi møtes ved siden av "Sukkertoppen", som er haugen med snø ved inngangen til stadion. Se webcamera.

🔹Smøretips 5. februar: Blå ekstra voks.

Link til skikursene: BÆRUM

Drammen - Konnerud

Fra Drammen: Konnerud ligger på sør-siden av Drammen - på Strømsø-siden. Konnerudgata går fra Strømsø og opp til Konnerud. Følg Konnerudgata ca. 5 km til Statoil-stasjon og ta inn til høyre på Gramsborgveien. I rundkjøring: Ta 3. avkjøring ut på Jarlsbergveien. Følg denne 1 km til du kommer til Sletta. På Sletta ligger Konnerud IL’s klubbhus, skøytebane og parkering. Møteplass: Rett ut i lysløypa bak klubbhuset.

Fra Vestfold: Ta av E-18 mot Sande N. Rv 313, og til høyre i rundkjøring. Etter 600m, sving til venstre inn på Gamle Sørlandske og skilting mot Tuft. I rundkjøring etter 2,3 km ta 2. avkjøring mot Konnerud. Hold venstre ved Skoger kirke. Du er nå på Jarlsbergveien. Følg denne til Sletta. På Sletta ligger Konnerud IL’s klubbhus, skøytebane og parkering. Møteplass: Rett ut i lysløypa bak klubbhuset.

🔹Vi har kun en gruppe mandag og tirsdag, så her er det lurt å være rask med å melde seg på.
Til informasjon: Vi holder også skikurs i Asker på torsdager, se Asker på denne siden.

Status 19. januar. Avklaring med deltagerne om det blir kurs sent på kvelden eller kurs i Spiralen, for ikke å være i veien for noen.

Smøretips for 4. februar: Rød voks, og rekker snøen å bli våt så universal klister.

Link til skikursene: DRAMMEN

Fossum

Adressen er: Ankerveien 245, 1359 Eiksmarka.

Bil: Fra Røa-krysset kjør rett vestover. Etter ca 500 meter passerer du Lysakerelven og da står det også at du er i Bærum. Rett etter tar du til høyre. Kjør ca en km til toppen av en lang slak bakke. Her tar du til venstre. Herfra tar du av til høyre, etter ca 300 meter, til den store parkeringsplassen på nedsiden av Fossumbanen. Det er p-avgift her. Når du går fra denne P-plassen til Fossum, sluses du igjennom en åpning mot hoppbakken. Rett innenfor denne "slusen" er det et rødt hus: Sekretariat-bygget. Vi møtes utenfor sekretariat-bygget!

Kollektivt: T-Banen retning Østerås, gå av på Eiksmarka stasjon (16 min fra byen), bytt til buss 732 til Fossum (4 minutter). Da er du ved løypa. Møt oss utenfor sekretariat-bygget nedenfor klubbhuset.

🔹Velkommen til skikurs på Fossum. Her holder vi skikurs på onsdager hele sesongen, samt helgen 9-10 februar.

Smøretips for 27. februar: Tynt lag med Rode Rossa klister, eventuelt universal klister.

Link til skikursene: FOSSUM

Geilo

Når man kommer fra riksveg 7 Hallingdal ligger den på venstre side rett etter Esso-stasjonen. Når man kommer fra riksveg 7 vestfra kjører man rett fram i rundkjøringen, forbi en Statoilstasjon og til høyre etter den. Når man kommer Numedal og over Kikut tar man til høyre i rundkjøringen og passerer Statoil-stasjonen og til høyre etter den. Man ser Geilohallen fra bilveien. Oppmøte ved inngangen til Geilohallen.

🔹Velkommen til skikurs på Geilo. Vi holder kurs helgene 24-25 nov., 19-20 jan. og 23-24 febr.
🔹Vi holder også skikurs i Hemsedal. For disse kursene, se Hemsedal (litt lenger ned).

Smøretips for 20. januar: Blå ekstra voks 😊❄️.

Link til skikursene: GEILO

Gjøvik

Vi møtes på Gjøvik skistadion utenfor klubbhuset/mål på stadion. Gjøvik skistadion ligger like ved Eiktunet som det er skiltet til fra Gjøvik sentrum.
Fra Gjøvik sentrum følger du Hunnsvegen fram til Øverbyvegen og tar til høyre oppover. Følg Øverbyvegen oppover til du passerer Eiktunet på høyre hånd. Da svinger du av til venstre og kjører frem til klubbhuset.

🔹Vi holder kurs på tirsdager på Gjøvik, med oppstart 29. januar.

🔹PS: Vi holder også skikurs på Hamar og Lillehammer, dersom tidene der passer bedre og det ikke blir alt for langt unna 😊.

Link til skikursene: GJØVIK

 

Hafjell

Oppmøte utenfor Pellestova Hotell.

Skikurs helgene 19-20 januar og 9-10 februar.

Smøretips for 9-10 februar: Blå ekstra voks 😊❄️.

Link til skikursene: HAFJELL

Hamar - Gåsbu

Kjør av E6 ved Vienkrysset (Furnesvegen). Kjør 450 fra østre rundkjøring i Vienkrysset, mot Ridabu og Ingeberg. Sving til venstre mot Ingeberg og skilting til Gåsbu. Følg så Gåsbuvegen i 12km til Gåsbu. Vi møtes utenfor det store huset ved start/mål på Gåsbu skistadion.

🔹Velkommen til skikurs på Gåsbu helgen 19-20 januar.

NB: Vi har også skikurs på Gjøvik, Budor og Sjusjøen, slik at det likevel er mye å velge i - i rimelig nærhet.

Link til skikursene: HAMAR

Hemsedal

Oppmøte utenfor Skogstad Hotell. Herfra er det 2 min gange til skiløypa.

🔹Vi har mange kurs og privattimer satt opp i Hemsedal, se via linken under
🔹Choose from the lessons you find in the link below.

Oversikt skikursene i Hemsedal: HEMSEDAL
Overview of ski lessons: HEMSEDAL-ENGLISH

Hovden

Vi møter opp utenfor Hovdehytta.

🔹Velkommen tilbake til nye kurs neste sesong. Vi legger ut kursene i midten av oktober.

Link skikursene: HOVDEN

Jessheim - Gjerdrum

Veibeskrivelse: Vi møtes på Veståsen skole som har adresse Fjellvegen 40 se vedlagte link: http://kart.gulesider.no/m/90mo2

🔹Vi holder skikurs på Jessheim på onsdager i uke 4-5-6.

Smøretips for 5. februar: Blå ekstra voks 😊❄️.

Oversikt over alle skikursene på Romerike: ROMERIKE

Kongsberg

Skikurset arrangeres ved Kongsberg Skisenter. Vi møtes ved inngangen til lysløypa!

🔹Vi håper å ha kursene tilgjengelig fra november - for oppstart i januar.

Kristiansand - Jegersberg

Jegersberg ligger like ved Universitetet i Agder(UIA), Kristiansand.
Kjør til rundkjøring ved UIA/Spicheren. Kjør ca 300m fra rundkjøring mot Gimlekollen.
Se etter parkeringsplass på venstre side ved fotball-bane (Bakken opp flater ut her).
Parker og finn sti/lysløype start mot vest, ikke ta på skia nå, det er for bratt!
Gå ca 100 m ned til (lys)løypa og du finner skikurset!

🔹Velkommen tilbake til nye kurs neste sesong. Vi legger ut kursene i midten/slutten av oktober.
🔹Vi holder også helgekurs på Froland, ved Arendal, dersom det er interessant. Se nesten øverst på denne siden.

Link til oversikt over skikursene: KRISTIANSAND

Larvik - Kleiver

Veibeskrivelse til Kleiver skistadion. De som kjører E 18: Fra Skien sving av mot Larvik, første avkjørsel.
Fra nord på E18, ta andre avkjørsel til Larvik. Sving opp mot Helgeroa ved Esso stasjon. Fra krysset mellom Esso og uno x, kjør mot Helgeroa og Nevlunghavn, sving til høyre etter 400m opp bakke skiltet mot Veldre. Følg veien rett fram i 1,4 km og parker til høyre ved rød garasje. Da er Kleiver skistadion til venstre. Oppmøte andre side av tunnel inne på stadion.

Link til skikursene: VESTFOLD

Lillehammer - Birkebeineren skistadion

Vi møtes ved starten på Lysløypa, der p-plassen møter skistadion. For kart og veibeskrivelse, klikk her.

🔹Velkommen tilbake til nye kurs neste sesong. Vi legger ut kursene i midten av oktober.

Link til oversikten over skikursene: LILLEHAMMER OG SJUSJØEN

Nannestad - Nordåsen

Kjører du fra Gardermoen mot Hønefoss følger du bare rett frem i rundkjøringene til du ser avkjørsel til Maura. Fra avkjørselen kjører du ca 2 km. Der kommer du til et T-kryss. Her tar du til høyre. Etter kun 100 meter ser du en bensinstasjon på din venstre hånd og rett etter bensinstasjonen står det et skilt til skistadion fortsatt på venstre hånd. Her følger du veien oppover og oppover til du kommer til stadion. Du passerer en bom og må betale 30 kr, her kan du betale med kort. Møteplass: Vi møtes rett på stadion-siden av det store huset.

Se denne linken for web-camera på stadion. Nannestad og Bjerke løypekjørerlag har også egen facebook-side.

🔹Vi holder skikurs på Nannestad - Nordåsen, på tisdager i uke 4-5-6.

Smøretips for 22. januar: Blå ekstra voks 😊❄️.

Oversikt over alle skikursene på Romerike: ROMERIKE

Oppegård - Greverud

Kjør til Oppegård Golfbane. Parkér på p-plassen innerst Herfra ser du låven. Vi møtes på haugen ved låven.

🔹Vi holder skikurs på Greverud på onsdager fra 30. januar.
🔹Hvis du vil tidligere i gang, så kan vi anbefale deg skikurs på Skullerud (se under). Her har vi kurs mandager og tirsdager og vi starter allerede opp i uke 2. 

Link til skikursene: OPPEGÅRD

Oslo - Grorud

Med bil: Ta av fra RV 4 Tronheimsveien til Grorud. I første lyskryss etter avkjøringen ta til høyre. Kjør rett forbi den store bussplassen. Fortsett Bergensvei rett opp gjennom boligområde. Hold rett fram opp en bratt bakke og du kommer til parkeringsplassen nedenfor badedammen på Grorud.

Kollektivtrafikk: T-banens linje 5 Vestli til Grorud. Gå opp til bussplassen, og ta til venstre opp Bergensveien. Følg deretter beskrivelse som ved bil. Regn 15-20 min gange fra banen til møtepunktet. Oppmøte ved bommen på østsiden av dammen.

Google Maps code: 59.971091, 10.882226.

🔹Smøretips 9-10 februar: Universal klister.

Link til skikursene: OSLO MED GRORUD

Oslo - Holmenkollen

Bil: Kjør opp til Holmenkollen riksanlegg. Det er en liten parkeringsplass rett på venstre side når dere har passert under de to broene som skiløypa går over. Hvis denne plassen er full, følger dere veien innover i riksanlegget. Det er mulig å parkere langs denne veien. Veien fortsetter til hoppet og ved hoppet er det en stor parkeringsplass.

T-bane: Ta Frognerseterbanen og gå av ved Holmenkollen stasjon. Når dere har gått av banen og opp til veien (Holmenkollveien) går dere oppover til dere ser anlegget. Beregn 10-15 minutter på å gå fra stasjonen.

Oppmøtested: Ved kongestatuen. Google map kode: 59.965214, 10.670457.

Link til skikursene: OSLO MED HOLMENKOLLEN

Oslo - Linderudkollen

Adressen er: Opp til Lachmannsvei fra Kjelsås eller Grefsen og til høyre og følg oppover. Beregn litt god tid. Parkeringen er før Sportsstua.
Vi møtes i lysløypa, rett nedenfor sportsstua. GPS koordinator: 59.97069º N, 10.81490º Ø
59° 58′ 14.5″N, 10° 48′ 53.6″Ø

Google Maps kode: 59.970628, 10.814259

🔹Oppstart kurs 8. januar: Nysnø på Linderudkollen!

Smøretips for 22. januar: Blå ekstra voks 😊❄️.

Link til skikursene: OSLO MED LINDERUD

Oslo - Skullerud

Adressen til Skullerudstua er: General Ruges vei 106.
Vi møtes ved bommen mellom parkeringsplassen og Skullerudstua, se bildet til venstre.

Her er link til web-camera fra stadion.

Google Maps kode: 59.864597, 10.845819.

Smøretips for 4. februar: Blå ekstra voks 😊❄️.

Link til skikursene: OSLO MED SKULLERUD

Oslo - Sognsvann

Adressen til parkeringsplass-området er: Sognsveien 228, 0863 Oslo.
Her (som over) er det også greit å bruke den store p-plassen på Sognsvann til parkering eller om man kommer dit med T-bane (siste holdeplass).
Fra endeholdeplassen på T-banen går man rett frem i 200 meter. Da kommer man til den "berømte" bommen.

Google Maps code: 59.969068, 10.731749.

Link til skikursene: OSLO MED SOGNSVANN

Oslo - Øversetertjern

Bil. Kjør opp til Holmenkollen. Passer riksanlegget. Følg videre oppover mot Tryvann. Du passerer avkjøringen til Frognerseteren. Over bakketoppen fra Frognerseteren vil du se akkurat det som bildet viser og du vil få P-plassen på din venstre hånd. Gå tilbake til oppmøtestedet ved løypeskiltene (vist på bildet).

T-bane. Ta T-banelinjen som heter Frognerseteren til siste stopp. Gå derfra over til den andre siden av trikkesporene og følg turveien videre mot Tryvann. Etter 200 meter kommer du til skiløypa, følg løypa videre i samme retningen (mot Tryvann). Etter 100 meter er du ved oppmøtestedet. Se bildet.

Google Maps code: 59.981279, 10.672561.

Link til skikursene: OSLO MED ØVERSETERTJERN

Rauland

Oppmøtet utenfor rehabiliteringssenteret AIR.

Link til skikursene: RAULAND

Romerike - Rælingen

Veibeskrivelse fra Lillestrøm: Kjør mot Rælingstunnelen, og ta til venstre i rundkjøringa rett før tunnelen. Følg Nedre Rælingsvei(120) mot Fjerdingby i ca. 1,5 km. Ta til høyre opp Longsdalen. Sving til venstre på toppen inn på Øvre Rælingsvei, og følg denne i en drøy kilometer. Marikollen ligger da på høyre side.

Smøretips for 4. februar: Blå ekstra voks 😊❄️.

Oversikt over alle skikursene på Romerike: ROMERIKE

Sjusjøen

Kjør noen hundre meter forbi KIWI så får du P-plassen på høyre hånd. Oppmøte ved tunnelen ved parkeringen til Sjusjøen Stadion.

🔹Vi holder kurs nesten hver helg på Sjusjøen og har satt opp mange privattimer. Se linken under.

🔹Smøretips for helgen 2-3 mars: Lyselilla voks:-)

Link til skikursene: SJUSJØEN OG LILLEHAMMER

Skien - Jarseng

Vi møtes ved Jarseng Sportsstue. Jarsengveien 150, 3719 Skien.

🔹Smøretips for 6. februar: lyselilla voks 😊❄️.

Link til skikursene: SKIEN

Trondheim - Granåsen

Granåsen skianlegg. Møtested er ved ”Sparebank 1 hytta” ved hoppbakken i Granåsen.

🔹Mange skikurs er satt opp og det starter opp nye kurs i uke 2, 4 og 5!

Smøretips for 5. februar: Blå ekstra voks 😊❄️.

Link til skikursene: TRONDHEIM

Tønsberg - Borgheim

Borgheim Golfbane på Nøtterøy. Vi møtes på p-plassen ved starten av skiløypa. 

Link til skikursene: VESTFOLD

Reservearenaer

Gullbotn - ved Bergen

Gullbotn skistadion ligger langs RV 7 på vei til Kvamskogen. Fra Bergen kjører du i retning Voss til Tvengereid. Her tar du til høyre i rundkjøringen og følger RV 7 mot Kvamskogen. Du vil se Gullbotn skistadion på din høyre hånd. Det er ca 40-45 minutter kjøring fra Bergen sentrum. Vi møtes på P-plassen!

Sandrip - ved Kristiansand

Sandripheia Fritidspark Les mer om Sandripheia
Kjør Riksvei 9, "Setesdalsveien" fra Kristiansand mot Evje, ca 20 km. Når du passerer Skarpengland, kjører du videre opp bakken, Rv 9. Se etter skilt "Sandripheia" til høyre, ca 1km fra Skarpengland. Kjør til hoppbakken/parkeringsplassen i enden av denne veien.

Strai - ved Kristiansand

Sted: Lysløypa på Strai. Kjøretid fra sentrum: ca 10 min.
Kjørerute fra sentrum: Velg Setesdalsveien og kjør til Straitunet Barnehage (Setesdalsveien 277) og ta til venstre straks etter denne og finn Parkeringsplass på høyre side, ca 40 m fra Setesdalsveien.
Vi møtes på der!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.