Skikurs i Oslo

Skikursstedene i Oslo er Frognerseteren, Skullerud og Grorud. For Bærum, klikk LINK
Kursene i tabellen under er sortert først på kursstedet (for eksempel Frognerseteren før Skullerud), så på tidspunkt.

 

Velg ditt skikurs

🔹 I Learn2Ski kurses du av tidligere toppløpere og topptrenere

🔹 I Learn2Ski er vi drillet i å formidle teknikk til mosjonister på de ulike nivåene. Enten du vi gå på kurs i gruppe eller ha din egen trener.

🔹 Siden 2010 har mer enn 25.000 deltatt på skikurs med Learn2Ski

🔹 Vi knekker kodene for deg. Lær å flyte på ski!

Nivåene:

  • Klassisk for nybegynnere er for de som kun har gått 0-5 ganger på ski før.
  • Klassisk litt øvet er for den rolige turgåeren.
  • Klassisk for viderekommende er for skimosjonisten. De som ofte "klapper" med skiene.
  • Klassisk for høyere nivå er for de som er gode (ingen klapping) og som vil spisse teknikken.
  • Skøyting for nybegynner er for de som er vant med å gå på ski, men ny til skøyting.
  • Skøyting litt øvet er for de som skøyter greit avgårde men som vil lære skøyteteknikkene bedre.
  • Skøyting for viderekommende er for de som trener i skøyting, men trenger å finpusse teknikken.
  • Er du i tvil? - sjekk denne linken.

* Betyr at det er kun for nybegynnere og litt øvede på ski.
** Betyr at det kun er klassisk instruktør.
NB: For alle de andre oppsatte tidene har vi instruktører for alle nivåer, både klassisk og skøyting, og matcher riktig instruktør til deg!! 👍.

Visjon

Vi vil gjøre mørketiden lys!

Misjon

Å skape et videreutviklende og godt miljø og opplegg for tidligere aktive skiløpere - Slik at de kan videreformidle kunnskapen sin på en lettfattelig måte - gir svært fornøyde kunder.

Kursdeltagelse

Velg blant skikursene du finner i listen på denne siden. Vi har kurs på ulike nivåer, både i klassisk og i skøyting.

Privattime

Velg blant privattimene i listen under. Du kan bestille time alene eller om du vil ta med deg 1-3 andre.

Kunderegler

Du har kursgaranti, bytterett og ekstrakurs ved sykdom. Les nærmere våre kunderegler.

Kursmateriell

Oppsummering av høydepunktene fra kurset i PDF og nyttig tips på e-brev.

Priser

2200 kr

Skikursene fra nivå 2

To kvelder av 1,5 time

1900 kr

Nybegynnerkurset

To kvelder av 1,5 time

1940 kr

Privattime

50 minutter

2990 kr

Nettkurs

30 videoer

Proffe instruktører - på hvert eneste nivå!

Learn2Ski består av tidligere toppløpere i langrenn som er drillet i formidling av skiteknikk på de ulike nivåene - både i klassisk og i skøyting.

Vi matcher riktig trener til riktig kurs. Det er en forse vi har. Velkommen til Learn2Ski!

Les mer om våre instruktører på: Instruktørene

Oslo-instruktørene

Siri Halle

Kurssted: Oslo, Asker og Bærum.
Siri Halle er tidligere toppløper i langrenn. Hun var dobbelt jr- verdensmester og norgesmester i 1991. I 2006 gjorde hun comeback etter 12 år og kjempet i verdenstoppen i sprint langrenn.

"Tusen takk for noen fantastiske kurskvelder! Veldig givende og Siri er en superdyktig instruktør - føler meg veldig heldig som har fått gå på kurs med henne:)" Camilla N. Næss, deltager.

Devon Kershaw

Kurssted: Oslo og Sjusjøen.
Fra kommende vinter 2024 blir den tidligere verdensmesteren fra Holmenkollen 2011 med for fullt i Learn2Ski. Devon er pendler og bor på Lillehammer sammen med Kristin Størmer Steira og deres to barn, men siden han studerer medisin i Oslo, så er han i Oslo mange av ukedagene. 

Devon snakker flytende norsk. "Devon er utrolig positiv og det er veldig inspirerende. Vi gleder oss!", sier Siri Halle.

Guro Tveito

Kurssted: Oslo og Bærums Verk.
Guro er 30 år og fra Voss. Hun har gått på langrenn hele livet, og aktiv til hun var 21 år. Guro har masterutdanning på Norges Idrettshøgskole med en fordypning i trenerrollen (coaching og idrettspsykologi). Hun har vært langrennstrener i LYN, og er langrennstrener ved Dønski vgs. I tillegg er hun en erfaren Learn2Ski-instruktør.

"Veldig fornøyd med kurset. Lærte det jeg ønsket å lære. Fikk med meg tips som jeg skal fortsette å øve på:)" Vigdis, deltager.
"Helt topp for meg, mange takk." Olav, deltager.

Bengt Adeler

Kurssted: Arendal og Oslo.
Bengt Adeler, kåret til årets trener av Norges Skiforbund for sesongen 2007-08. Han har også vært sportslig leder av Team Kollen.

Bengt har tidligere trent blant andre Martin Johnsrud Sundby og Celine Brun Lie. Bengt driver skibutikk til vanlig: Krana Ski & Kajakk i Risør. 

"Jeg er strålende fornøyd med dette kurset og hvordan det var blitt lagt opp. Jeg har gått veldig mye på ski, gått birken 2 ganger,men fra å GÅ på ski har jeg endelig begynt å SKLI på skiene. Strålende fornøyd...." Svenn, deltager.

Jon Per

Kurssted: Oslo og Bærums Verk.
Jon Per er oppvokst i et skimiljø i Østerdalen og er blant de aller mest erfarne trenerne i Learn2Ski. Han har bakgrunn som kretslagstrener både i langrenn og skiskyting. Han har tidligere selv vært i norgestoppen i skiskyting og deltatt internasjonalt i verdenscup og europa cup.

"Jon Per er en rolig og behagelig person med god utstråling. Han ser alle deltakerne og gir gode og konstruktive tilbakemeldinger. Lærte masse av ham. Kommer til å anbefale kurset til andre. Tusen takk for meg og hils til Jon Per."

Iver

Kurssted: Oslo og Bærum.
Iver er tidligere aktiv langrennsløper og løper. Han har utdanning innen idrettsfag og treningslære på NTNU. Iver flyttet til Oslo for å jobbe som trener for LYN Ski og Learn2Ski.

Av meritter i skisporet kan vi nevne at Iver har vært topp 5 i Birken, men tiden 2.42 og har flere topp 15-plasseringer i Norgescupen i langrenn.

"Iver er en dyktig og hyggelig kar som ga meg noen aha opplevelser på ski. Anbefales." Olav Undseth, deltager.

Finn

Kurssted: Oslo og Oppegård. Finn har vært aktiv hele livet og går ca 1000 km på ski hver sesong, de siste årene mer skøyting enn klassisk.

"Veldig flink fyr. Lærte masse på kort tid." Bente, deltager.
"Veldig bra kurs, jeg fikk mange gode tips. Bra med tydelige tilbakemeldinger til hver enkelt deltager om hva den enkelte må øve på." Merete, deltager.
"Veldig godt fornøyd og føler jeg har hatt et godt utbytte av kurset!" Christoffer, deltager."

Hanne

Kurssted: Oslo og Asker.
Hanne har vært aktiv skimosjonist i mange år, med stor interesse for skiteknikk og særlig hjelpe nybegynnere til å mestre denne flotte sporten.

"Hanne was a fantastic teacher. I gained a lot of knowledge and skills after completing her weekend course and am very pleased with the progress I have made."  Aimie McBride, deltager nybegynnerkurs på Frognerseteren.

Lars

Lars er aktiv turlangrennsløper i Bækkelagets sportsklub og han har vært langrenns-entusiast i hele sitt liv.

Lars er førskolelærer og pedagog med brennende hjerte for å lære barn å gå på ski og få voksne til å få mer ut av skigåingen sin.

"Veldig bra opplegg og nyttige tilbakemeldinger." Henriette, deltager. "Veldig engasjerende og positiv opplevelse" Per Espen, "Inspirerende" Charlotte

Vetle

Kurssted: Oslo.
Vetle er 20 år og aktiv langrennsløper. Han har drevet toppidrett langrenn de senere årene. Han konkurrerte på et høyt nasjonalt nivå og har god kompetanse innenfor langrenn og trening

"The instructors (Vetle and Jon Per) were awesome! Very supportive and encouraging. They were guiding each of us to our individual strengths and even though we were in a group training still we were getting individual attention. Thank you for a great day!" Elisaveta Malmova, deltager.

Kine

Kurssted: Oslo.
Kine gikk toppidrett på Voss skigymnas og var aktiv langrennsløper frem til hun var 20 år. Kine er utdannet farmasøyt og jobber ved Diakonhjemmet, foruten å være instruktør i Learn2Ski.

"Veldig bra kurs, imponerende å klare å hjelpe både nybegynnere og litt øvet i samme gruppe - alle fikk god hjelp." Eric, deltager skøytekurs på Fossum.
"Kine var kjempeflink og motiverende. Veldig nyttig og lærerikt. Får lyst til å gå mer på ski! :)" Svein Henrik Hansen, deltager.

Eskil

Kurssted: Oslo.
Eskil satset aktivt langrenn fram til 2021. Han gikk på skigymnas og har studert ved Norges Idrettshøyskole. Som trenar har han fokus på at alle skal bli sett og at utøvere selv skal forstå hvorfor de gjør det de gjør, også når det gjelder teknikk. Eskil er teknikknerd og ny i Learn2Ski.

Eskil vil holde Kidsa-skikursene. Skikursene for 9-14 år.

Learn2Ski og Medaljer i VM og OL

Instruktørene i Learn2Ski har selv vunnet en rekke VM- og OL-medaljer.
Ikke minst har utøvere de har trent oppnådd medaljemeritter fra VM og OL. Les om våre trenere.

 

21 GULL

19 SØLV

16 BRONSE

 

Våre Learn2Ski-instruktører har trent disse utøverne: Martin Johnsrud Sundby, Kristin Størmer Steira, Hilde Gjermundshaug-Pedersen, Torgny Mogren, Celine Brun Lie, John Kristian Dahl, Espen Harald Bjerke, Edvald Boasson Hagen. 

Learn2Ski-trenere som selv har VM- og OL-medaljer: Anette Bøe, Devon Kershaw, Inger Helene Nybråten og Bård Jørgen Elden.
Junior-verdensmestre blant våre trenere: Siri Halle, Marit Elveos og Karoline Tangen.

Video-opplæring

Som deltager på skikurs med Learn2Ski vil du også ha muligheten til å kjøpe vårt populære nettkurs til 50 og 30 prosent rabatt - ved hhv påmelding til kurs og privattime. Ordinær pris er 2990 kr.

Nettkursene våre er grundige og samtidig lette å følge. Det er veldig nyttig både før, under og etter skikurset - å lære gjennom videoene.

Nettkurs klassisk
Nettkurs skøyting

Velkommen til skikurs i Oslo!

Fant du et kurs som passer for deg? Her oppe på Frognerseteren - Bare 20 minutter kjøring fra Oslo sentrum - så er du her i skieldoradoet. Her er vi 10 tidligere skiløpere og trenere i Learn2Ski - som holder kurs gjennom hele vinteren. Vi har også noen kurs på Skullerud, Sognsvann og på Linderudkollen, samt Fossum som også er rett ved.

Frognerseteren

Adresse: Holmenkollveien 201
Google maps code
Link til Google Maps' veibeskrivelse.

Bil. Kjør opp til Holmenkollen. Passer riksanlegget. Etter ca 2 km (første avkjørselen etter riksanlegget) tar du til høyre inn til Frognerseteren. Finn en parkeringsplass og så møtes vi rett over veien fra den store parkeringsplassen før man kjører ned i dumpa. Altså møteplassen er utenfor sørøst-siden av Heftey villaen! Vær oppmerksom på at det er litt utfordrende å finne en god parkeringsplass, så beregn god tid.

T-bane. Ta Frognerseterbanen til endeholdeplassen og følg skiltet løype ned til Frognerseteren. Spør etter Heftey-villaen. Det er det store sorte huset på sørsiden av veien på Frognerseteren! 
Vi møtes på nedsiden av Heftey-villaen, der lysløypa krysser Korketrekker'n

Grorud

Google Maps code: 59.971091, 10.882226.

Med bil: Ta av fra RV 4 Tronheimsveien til Grorud. I første lyskryss etter avkjøringen ta til høyre. Kjør rett forbi den store bussplassen. Fortsett Bergensvei rett opp gjennom boligområde. Hold rett fram opp en bratt bakke og du kommer til parkeringsplassen nedenfor badedammen på Grorud.

T-bane: Linje 5 Vestli til Grorud. Gå opp til bussplassen, Følg beskrivelse som for bil. Regn 15-20 min gange fra banen til møtepunktet.

Oppmøte ved bommen på østsiden av dammen.

Linderudkollen

Google Maps kode: 59.970628, 10.814259

Adressen er: Opp til Lachmannsvei fra Kjelsås eller Grefsen og helt mot nord, ta til høyre mot Solemskogen og følg oppover til avkjøring Linderudkollen.

Beregn god tid!! Parkeringen er før Sportsstua.

Vi møtes i lysløypa, rett nedenfor sportsstua. GPS koordinator: 59.97069º N, 10.81490º Ø
59° 58′ 14.5″N, 10° 48′ 53.6″Ø

 

Skullerud

Google Maps kode: 59.864627, 10.845873

Adressen til Skullerudstua er: General Ruges vei 106. OBS: Google Maps fører deg til Skullerud skole isteden, så følg heller Google masps-koden (over).

Vi møtes ved bommen mellom parkeringsplassen og Skullerudstua, se bildet.

T-bane. Kun 5 minutter gange fra Skullerud T-banestasjon, følg link.

Sognsvann

Google Maps code: 59.969068, 10.731749.

Adressen til p-plass-området er: Sognsveien 228, 0863 Oslo.
Parker ved den store p-plassen på Sognsvann.

T-bane (siste holdeplass):
Fra stasjonen går man rett frem i 200 meter. Da kommer man til den "berømte" bommen.

Vi møtes ved bommen.