Learn2    Kursoversikten    Instruktørene    Kurssteder    Online-kurs   Gavekort    Om oss    Blogg    Kontakt    🇬🇧

Kurssteder - veibeskrivelser - status

 

 

 

 

  • Her vil du finne informasjon om kursstedene våre, veibeskrivelse dit og oppmøtested.
  • På denne siden vil vi også oppdatere status for kursene. Det vil for eksempel typisk være om det er fare for flytting, evt utsettelse av kurs pga snømangel.
  • Selv om januar og februar er svært hektisk tid på Learn2Ski-kontoret, vil vi prøve å innhente smøretips for ditt kurssted. Det er selvsagt ingen garanti for at vi treffer helt riktig. Noen ganger er det vanskelig å spå skiføret, spesielt rundt 0 grader. Du kan finne smøretips for din lokasjon her!

Frognerseteren - hovedkurssted

Frognerseteren

Adresse: Holmenkollveien 201
Google koordinater: 59°58'36.6"N 10°40'43.5"E

Link til Google Maps' veibeskrivelse.

Bil. Kjør opp til Holmenkollen. Passer riksanlegget. Etter ca 2 km (første avkjørselen etter riksanlegget) tar du til høyre inn til Frognerseteren. Finn en parkeringsplass og så møtes vi rett over veien fra den store parkeringsplassen før man kjører ned i dumpa. Altså møteplassen er utenfor sørøst-siden av Heftey villaen! Vær oppmerksom på at det er litt utfordrende å finne en god parkeringsplass, så beregn god tid.

T-bane. Ta Frognerseterbanen til endeholdeplassen og følg skiltet løype ned til Frognerseteren. Spør etter Heftey-villaen. Det er det store sorte huset på sørsiden av veien på Frognerseteren! 
Vi møtes på nedsiden av Heftey-villaen, der lysløypa krysser Korketrekker'n

🔹 Vi holder kurs på Frognerseteren nesten hver helg i vinter. Vi holder også  skikurs over to kvelder (påfølgende uker), med start hhv på mandager og tirsdager gjennom hele vinteren. Se oversikt og booking i linken rett under.

Oversikt over kursene i Oslo: LINK

Overview ski lessons for beginners in Oslo: LINK

Kurssteder fra A til Å

Arendal - Øynaheia

Ta av E-18 mot Froland, kjør gjennom Froland retning Evje, etter en stund på veien mot Evje, kommer det et skilt på venstre hånd "Øynaheia".
Oppmøte ved p-plassen ved cafeen (Øynastua) på Øynaheia, fra Arendalsiden. Ved lite snø (dårlige snøforhold), flyttes kurset til Vegårdshei. 

🔹 Vi har kurs og privattimer på Øynaheia helgen 28. og 29. januar.

Link til skikursene: ARENDAL

Asker - Solli

Adressen er: Solliveien 158 1384 Asker. For kart og veibeskrivelse, klikk her.

Parker ved den store parkeringsplassen på Solli. Beregn 10 minutter ekstra tid, for vi møtes på toppen av den første lange bakken, forbi Solli Gård og opp på det åpne platået 150 meter overfor Solli gård. Vi møtes ved stolpen på platået!

🔹 Vi har kurs på Solli på torsdager gjennom sesongen.

Link til skikursene i Asker: SOLLI - ASKER

Beitostølen

Kommer man fra Fagernes er det første vei til venstre når man kommer til selve Beitostølen. Du vil der ha KIWI på din høre hånd, men du skal altså til venstre ned en litt bratt bakke. Etter ca 200 meter deler veien seg i et Y-kryss. Her tar du igjen til venstre til Skistadion. Etter nye ca 200 meter er du ved stadion.

Finn en parkeringsplass og trask ned til stadion som her ligger til vestre for parkeringen. Vi møtes utenfor garasjen på nedsiden av det store huset på stadion, rett til høyre for skytebanen.

🔹 Vi prøver å holde skikurs 1-2 helger hver vinter på Beitostølen.

Link til skikursene: BEITOSTØLEN

Bergen - Frotveit

Følg E39 Osveien i retning Os. Ta av mot Bontveit ved Kalandsvannet. Følg veien til skianlegget. Parkering på høyre siden av veien.

Oppmøte ved starten av lysløypa. Hvis du bruker gules siders kart, så søker du på Frotveit og Bontveit.

🔹 Vi har satt opp både klassisk- og skøytekurs på Frotveit, onsdagene 15. og 22. februar. På grunn av usikkerheten rundt snøforhold i Bergen, tar vi høyde for at kurset vil kunne flyttes om snøforholdene ikke tillater kurs.

Link til skikursene: BERGEN

Bodø

Møtested Bestemorenga er ved den røde tidtakerbua nede på sletta.

Link til skikursene: BODØ - BESTEMORENGA

🔹 Vi vil sette opp vinterens kurs i Bodø før jul. 

Budor

Veibeskrivelse fra Løten/Hamar. Følg veien fra Brenneriroa RV 25 (lyskrysset) mot Budor. Fortsett noen 100 meter forbi avkjøring til alpinbakken og ta av til venstre. Vær oppmerksom på at veien er bomveg med kr 60 i avgift (kort og kontant). Parkering er gratis.
Frammøtested: Budor Gjestegård

🔹 Vi har satt opp kurs og privattimer helgen 4. og 5. februar. 

Link til skikursene: BUDOR

Bærums Verk

Adressen er: Gruvemyra 68, 1354 Bærums Verk. Google Maps kode: 59.941875, 10.488989.

Fint om dere parkerer ved Gullhaug skole, like nedenfor. Den lille parkeringsplassen ved stadion blir så full og er forbeholdt klubben som holder til i løypa her. Beregn god tid. Det tar ca 10 min å gå fra Gullhaug skole. Vi møtes ved siden av "Sukkertoppen", som er haugen med snø ved inngangen til stadion. Se webcamera.

🔹 Vi har både klassisk og skøytekurs på Bærums Verk torsdagene i uke 4 og 5. Se kursoversikt og booking i linken her (rett under). Merk at kursene går over 2 ganger.

Link til skikursene: BÆRUM

Drammen - Konnerud

Oppmøtested: Jarlsbergveien 121, 3032 Drammen

Fra Drammen: Konnerud ligger på sør-siden av Drammen - på Strømsø-siden. Konnerudgata går fra Strømsø og opp til Konnerud. Følg Konnerudgata ca. 5 km til Statoil-stasjon og ta inn til høyre på Gramsborgveien. I rundkjøring: Ta 3. avkjøring ut på Jarlsbergveien. Følg denne 1 km til du kommer til Sletta. På Sletta ligger Konnerud IL’s klubbhus, skøytebane og parkering. Møteplass: Rett ut i lysløypa bak klubbhuset.

Fra Vestfold: Ta av E-18 mot Sande N. Rv 313, og til høyre i rundkjøring. Etter 600m, sving til venstre inn på Gamle Sørlandske og skilting mot Tuft. I rundkjøring etter 2,3 km ta 2. avkjøring mot Konnerud. Hold venstre ved Skoger kirke. Du er nå på Jarlsbergveien. Følg denne til Sletta. På Sletta ligger Konnerud IL’s klubbhus, skøytebane og parkering. Møteplass: Rett ut i lysløypa bak klubbhuset.

🔹 Vi har kurs på Konnerud på torsdager gjennom sesongen, med oppstart i uke 1. Se kursoversikt og booking i linken her (rett under). Merk at kursene går over 2 kvelder (dager i helgene).

Link til skikursene: DRAMMEN

Fossum

Adressen er: Ankerveien 245, 1359 Eiksmarka.

Bil: Fra Røa-krysset kjør rett vestover. Etter ca 500 meter passerer du Lysakerelven og da står det også at du er i Bærum. Rett etter tar du til høyre. Kjør ca en km til toppen av en lang slak bakke. Her tar du til venstre. Herfra tar du av til høyre, etter ca 300 meter, til den store parkeringsplassen på nedsiden av Fossumbanen. Det er p-avgift her. Når du går fra denne P-plassen til Fossum, sluses du igjennom en åpning mot hoppbakken. Rett innenfor denne "slusen" er det et rødt hus: Sekretariat-bygget. Vi møtes utenfor sekretariat-bygget!

Kollektivt: T-Banen retning Østerås, gå av på Eiksmarka stasjon (16 min fra byen), bytt til buss 732 til Fossum (4 minutter). Da er du ved løypa. Møt oss utenfor sekretariat-bygget nedenfor klubbhuset. 

🔹 Web-camera på Fossum.

🔹 Vi holder kveldskurs på onsdager på Fossum gjennom hele sesongen. Klikk linken under for oversikten og booking. Velkommen!

Link til skikursene: FOSSUM

 

Geilo

Når man kommer fra riksveg 7 Hallingdal ligger den på venstre side rett etter Esso-stasjonen. Når man kommer fra riksveg 7 vestfra kjører man rett fram i rundkjøringen, forbi en Statoilstasjon og til høyre etter den. Når man kommer Numedal og over Kikut tar man til høyre i rundkjøringen og passerer Statoil-stasjonen og til høyre etter den. Man ser Geilohallen fra bilveien. Oppmøte ved inngangen til Geilohallen.

🔹 Vi holder kurs i klassisk og skøyting helgen 11-12 februar. Klikk linken under for oversikten og booking. Velkommen!

Link til skikursene: GEILO

Gjøvik

Vi møtes på Gjøvik skistadion utenfor klubbhuset/mål på stadion. Gjøvik skistadion ligger like ved Eiktunet som det er skiltet til fra Gjøvik sentrum.
Fra Gjøvik sentrum følger du Hunnsvegen fram til Øverbyvegen og tar til høyre oppover. Følg Øverbyvegen oppover til du passerer Eiktunet på høyre hånd. Da svinger du av til venstre og kjører frem til klubbhuset.

🔹 Vi holder kurs på onsdager i førte halvdel av sesongen på Gjøvik. Klikk linken under for oversikten og booking. Velkommen!

Link til skikursene: GJØVIK

 

Hafjell

Oppmøte utenfor Pellestova Hotell.

🔹 Vi kan sette opp privattimer på forespørsel. 

🔹 Klikk linken under for oversikten og booking. Velkommen!

Link til skikursene: HAFJELL

Hamar - Gåsbu

Kjør av E6 ved Vienkrysset (Furnesvegen). Kjør 450 fra østre rundkjøring i Vienkrysset, mot Ridabu og Ingeberg. Sving til venstre mot Ingeberg og skilting til Gåsbu. Følg så Gåsbuvegen i 12km til Gåsbu. Vi møtes utenfor det store huset ved start/mål på Gåsbu skistadion.

🔹 Vi jobber med kurskalenderen på Hamar. Usikkert om vi får holdt skikurs på Gåsbu denne vinteren, men, vi har satt opp en rekke kurs på Sjusjøen.

Link til skikursene: HAMAR

Hemsedal

Oppmøtested. Vi møtes ved inngangen til skiløypene, det vil si ved det store løypeskiltet, ved p-plassen og caféen.
Veibeskrivelse. Fra Hemsedal sentrum, kjør østover mot Gol. Når du kommer til Ulsåk, ta til venstre på Lykkjavegen, Fv231. Følg denne veien i drøyt 5 km. Gravset skistadion ligger på høyre side av veien
.

How to get there: From Hemsedal centre: drive east towards Gol. At Ulsåk take a left (Fv 231). After 5 km you see Gravset ski stadion on your right.

🔹  Vi har satt opp privattimer og klassisk- og skøytekurs, helgen 25-26. februar. 

Oversikt skikursene i Hemsedal: HEMSEDAL
Overview of ski lessons: HEMSEDAL-ENGLISH

Kristiansand - Jegersberg

Jegersberg ligger like ved Universitetet i Agder(UIA), Kristiansand.
Kjør til rundkjøring ved UIA/Spicheren. Kjør ca 300m fra rundkjøring mot Gimlekollen.
Se etter parkeringsplass på venstre side ved fotball-bane (Bakken opp flater ut her).
Parker og finn sti/lysløype start mot vest, ikke ta på skia nå, det er for bratt!
Gå ca 100 m ned til (lys)løypa og du finner skikurset!

🔹 Vi kan sette opp kursgrupper og privattimer på forespørsel. 

Link til oversikt over skikursene med bookinglink: KRISTIANSAND

Lillehammer - Birkebeineren skistadion

Vi møtes ved starten på Lysløypa, der p-plassen møter skistadion. For kart og veibeskrivelse, klikk her.

🔹  Vi kan sette opp kursgrupper og privattimer på forespørsel. 

Link til oversikten over skikursene: LILLEHAMMER OG SJUSJØEN

Oppegård - Greverud

Kjør til Oppegård Golfbane. Parkér på p-plassen innerst Herfra ser du låven. Vi møtes på haugen ved låven.

🔹 Vi holder skikurs på Greverud på kveldstid torsdagene  8. og 15. februar. Oversikten finner du i linken under.

Link til skikursene: OPPEGÅRD

Oslo - Grorud

Med bil: Ta av fra RV 4 Tronheimsveien til Grorud. I første lyskryss etter avkjøringen ta til høyre. Kjør rett forbi den store bussplassen. Fortsett Bergensvei rett opp gjennom boligområde. Hold rett fram opp en bratt bakke og du kommer til parkeringsplassen nedenfor badedammen på Grorud.

Kollektivtrafikk: T-banens linje 5 Vestli til Grorud. Gå opp til bussplassen, og ta til venstre opp Bergensveien. Følg deretter beskrivelse som ved bil. Regn 15-20 min gange fra banen til møtepunktet. Oppmøte ved bommen på østsiden av dammen.

Google Maps code: 59.971091, 10.882226.

🔹 På Grorud holder vi skikurs helgen 18-19. mars.

Link til skikursene: OSLO MED GRORUD

Oslo - Linderudkollen

Adressen er: Opp til Lachmannsvei fra Kjelsås eller Grefsen og til høyre og følg oppover. Beregn litt god tid. Parkeringen er før Sportsstua.
Vi møtes i lysløypa, rett nedenfor sportsstua. GPS koordinator: 59.97069º N, 10.81490º Ø
59° 58′ 14.5″N, 10° 48′ 53.6″Ø

Google Maps kode: 59.970628, 10.814259

Link til skikursene: OSLO MED LINDERUD

Oslo - Skullerud

Adressen til Skullerudstua er: General Ruges vei 106.
Vi møtes i den lille rundkjøringen/ved skiltene, rett ved Skullerudstua. Ved "inngangen" til stadion-området.

Her er link til web-camera fra stadion.

Google Maps kode: 59.864106, 10.846659.

🔹 Vi holder skikurs på Skullerud på tirsdager. For oversikten og booking, se linken under.

Link til skikursene: OSLO MED SKULLERUD

Rauland

Oppmøtet utenfor rehabiliteringssenteret AIR.

🔹 Vi kan sette opp privattimer og gruppetimer, på forespørsel, på Rauland. Ta kontakt på telefon 480 22 008 eller send en epost til [email protected].

Link til skikursene: RAULAND

Romerike - Rælingen

Veibeskrivelse fra Lillestrøm: Kjør mot Rælingstunnelen, og ta til venstre i rundkjøringa rett før tunnelen. Følg Nedre Rælingsvei(120) mot Fjerdingby i ca. 1,5 km. Ta til høyre opp Longsdalen. Sving til venstre på toppen inn på Øvre Rælingsvei, og følg denne i en drøy kilometer. Marikollen ligger da på høyre side.

🔹  Vi vil finne et kurssted i nærheten neste sesong.

Link til skikursene på Romerike: ROMERIKE

Sjusjøen

Kjør noen hundre meter forbi KIWI så får du P-plassen på høyre hånd. Oppmøte ved tunnelen ved parkeringen til Sjusjøen Stadion.

🔹 Vi har satt opp kurs og privattimer på Sjusjøen flere helger. Fremover har vi kurs 11-12. og 25-26. februar. Se kursene via linken under.

Link til skikursene: SJUSJØEN OG LILLEHAMMER

Skien - Jarseng

Vi møtes ved Jarseng Sportsstue. Jarsengveien 150, 3719 Skien.

🔹 Vi har satt opp klassisk- og skøytekurs i Skien, tirsdagene 31. januar og 7. februar.

Link til skikursene: SKIEN

Trondheim - Nilsbyen

Nilsbyen skianlegg.  

🔹 Vi holder en rekke skikurs i ukedagene i Tronheim gjennom sesongen, Kursene går over to kvelder/dager i helgene.

 

Link til skikursene: TRONDHEIM

Tønsberg - Borgheim
- Storås - Stokke

Borgheim Golfbane på Nøtterøy. Vi møtes på p-plassen ved starten av skiløypa.

🔹 Vi holder skikurs på Borgheim en kursperiode per sesong. Om det ikke er snø, gjennomføres kurset på Storås - Stokke.  Kursene går over to kvelder.

Link til skikursene: VESTFOLD

Reservearenaer

Gullbotn - ved Bergen

Gullbotn skistadion ligger langs RV 7 på vei til Kvamskogen. Fra Bergen kjører du i retning Voss til Tvengereid. Her tar du til høyre i rundkjøringen og følger RV 7 mot Kvamskogen. Du vil se Gullbotn skistadion på din høyre hånd. Det er ca 40-45 minutter kjøring fra Bergen sentrum. Vi møtes på P-plassen!

Sandrip - ved Kristiansand

Sandripheia Fritidspark Les mer om Sandripheia
Kjør Riksvei 9, "Setesdalsveien" fra Kristiansand mot Evje, ca 20 km. Når du passerer Skarpengland, kjører du videre opp bakken, Rv 9. Se etter skilt "Sandripheia" til høyre, ca 1km fra Skarpengland. Kjør til hoppbakken/parkeringsplassen i enden av denne veien.

🔹 Link til kursene.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.