Learn2    Kursoversikten    Instruktørene    Kurssteder    Online-kurs   Gavekort    Om oss    Blogg    Kontakt    🇬🇧

Kurssteder - veibeskrivelser - status

 

 

 

 

  • Her vil du finne informasjon om kursstedene våre, veibeskrivelse dit og oppmøtested.
  • På denne siden vil vi også oppdatere status for kursene. Det vil for eksempel typisk være om det er fare for flytting, evt utsettelse av kurs pga snømangel.
  • Selv om januar og februar er svært hektisk tid på Learn2Ski-kontoret, vil vi prøve å innhente smøretips for ditt kurssted. Det er selvsagt ingen garanti for at vi treffer helt riktig. Noen ganger er det vanskelig å spå skiføret, spesielt rundt 0 grader.

Korona

Alle våre oppsatte skikurs er koronaklart.

Frognerseteren - hovedkurssted

Frognerseteren

Adresse: Holmenkollveien 201
Google maps code

Link til Google Maps' veibeskrivelse.

Bil. Kjør opp til Holmenkollen. Passer riksanlegget. Etter ca 2 km (første avkjørselen etter riksanlegget) tar du til høyre inn til Frognerseteren. Finn en parkeringsplass og så møtes vi rett over veien fra den store parkeringsplassen før man kjører ned i dumpa. Altså møteplassen er utenfor sørøst-siden av Heftey villaen! Vær oppmerksom på at det er litt utfordrende å finne en god parkeringsplass, så beregn god tid.

T-bane. Ta Frognerseterbanen til endeholdeplassen og følg skiltet løype ned til Frognerseteren. Spør etter Heftey-villaen. Det er det store sorte huset på sørsiden av veien på Frognerseteren! 
Vi møtes på nedsiden av Heftey-villaen, der lysløypa krysser Korketrekker'n

🔹 Vi holder kurs på Frognerseteren nesten hver helg i vinter. Vi holder også 3 skikurs mandager og tirsdager gjennom vinteren.

🔹 Smøretips 15. mars: Universal-klister.

Oversikt over kursene i Oslo: LINK

Overview ski lessons for beginners in Oslo: LINK

Kurssteder fra A til Å

Arendal - Øynaheia

Ta av E-18 mot Froland, kjør gjennom Froland retning Evje, etter en stund på veien mot Evje, kommer det et skilt på venstre hånd "Øynaheia".
Oppmøte ved p-plassen ved cafeen (Øynastua) på Øynaheia, fra Arendalsiden.

Link til skikursene: ARENDAL

Asker - Solli

Adressen er: Solliveien 158 1384 Asker. For kart og veibeskrivelse, klikk her.

Parker ved den store parkeringsplassen på Solli. Beregn 10 minutter ekstra tid, for vi møtes på toppen av den første lange bakken, forbi Solli Gård og opp på det åpne platået 150 meter overfor Solli gård. Vi møtes ved stolpen på platået!

🔹 Smøretips 15. mars: Universal-klister.

Link til skikursene i Asker: SOLLI - ASKER

Bardufoss

Kjør opp til Rustahøgda midt mellom Andselv og Heggelia. Ta av fra E6 opp til Bardufosstun, når man kommer opp til tunet er det en parkeringsplass på venstre side 30 meter før tunet. Der parkeres det og man møter i lysløypa rett ved siden av parkeringsplassen!

🔹Her kan vi holde kurs for egen gruppe. Interessen er for lav for å sette opp åpne kurs.

Beitostølen

Kommer man fra Fagernes er det første vei til venstre når man kommer til selve Beitostølen. Du vil der ha KIWI på din høre hånd, men du skal altså til venstre ned en litt bratt bakke. Etter ca 200 meter deler veien seg i et Y-kryss. Her tar du igjen til venstre til Skistadion. Etter nye ca 200 meter er du ved stadion.

Finn en parkeringsplass og trask ned til stadion som her ligger til vestre for parkeringen. Vi møtes utenfor garasjen på nedsiden av det store huset på stadion, rett til høyre for skytebanen.

🔹 Det er satt opp kurs på Beitostølen 20. og 21. februar.

Link til skikursene: BEITOSTØLEN

Bergen - Frotveit

Følg E39 Osveien i retning Os. Ta av mot Bontveit ved Kalandsvannet. Følg veien til skianlegget. Parkering på høyre siden av veien.

Oppmøte ved starten av lysløypa. Hvis du bruker gules siders kart, så søker du på Frotveit og Bontveit.

Link til skikursene: BERGEN

Bodø

Møtested Bestemorenga er ved den røde tidtakerbua nede på sletta.

Link til skikursene: BODØ - BESTEMORENGA

Budor

Veibeskrivelse fra Løten/Hamar. Følg veien fra Brenneriroa RV 25 (lyskrysset) mot Budor. Fortsett noen 100 meter forbi avkjøring til alpinbakken og ta av til venstre. Vær oppmerksom på at veien er bomveg med kr 60 i avgift (kort og kontant). Parkering er gratis.
Frammøtested: Budor Gjestegård

🔹 Vi har satt opp kurs helgen 20-21 februar. Velkommen!

Link til skikursene: BUDOR

Bærums Verk

Adressen er: Gruvemyra 68, 1354 Bærums Verk. Google Maps kode: 59.941875, 10.488989.

Fint om dere parkerer ved Gullhaug skole, like nedenfor. Den lille parkeringsplassen ved stadion blir så full og er forbeholdt klubben som holder til i løypa her. Beregn god tid. Det tar ca 10 min å gå fra Gullhaug skole. Vi møtes ved siden av "Sukkertoppen", som er haugen med snø ved inngangen til stadion. Se webcamera.

Link til skikursene: BÆRUM

Drammen - Konnerud

Fra Drammen: Konnerud ligger på sør-siden av Drammen - på Strømsø-siden. Konnerudgata går fra Strømsø og opp til Konnerud. Følg Konnerudgata ca. 5 km til Statoil-stasjon og ta inn til høyre på Gramsborgveien. I rundkjøring: Ta 3. avkjøring ut på Jarlsbergveien. Følg denne 1 km til du kommer til Sletta. På Sletta ligger Konnerud IL’s klubbhus, skøytebane og parkering. Møteplass: Rett ut i lysløypa bak klubbhuset.

Fra Vestfold: Ta av E-18 mot Sande N. Rv 313, og til høyre i rundkjøring. Etter 600m, sving til venstre inn på Gamle Sørlandske og skilting mot Tuft. I rundkjøring etter 2,3 km ta 2. avkjøring mot Konnerud. Hold venstre ved Skoger kirke. Du er nå på Jarlsbergveien. Følg denne til Sletta. På Sletta ligger Konnerud IL’s klubbhus, skøytebane og parkering. Møteplass: Rett ut i lysløypa bak klubbhuset.

🔹 Vi har kurs på mandager og onsdager i januar og februar og nybegynnerkurs en søndag i januar og februar. 

🔹 Smøretips 15. mars: Universal-klister.

Link til skikursene: DRAMMEN

Fossum

Adressen er: Ankerveien 245, 1359 Eiksmarka.

Bil: Fra Røa-krysset kjør rett vestover. Etter ca 500 meter passerer du Lysakerelven og da står det også at du er i Bærum. Rett etter tar du til høyre. Kjør ca en km til toppen av en lang slak bakke. Her tar du til venstre. Herfra tar du av til høyre, etter ca 300 meter, til den store parkeringsplassen på nedsiden av Fossumbanen. Det er p-avgift her. Når du går fra denne P-plassen til Fossum, sluses du igjennom en åpning mot hoppbakken. Rett innenfor denne "slusen" er det et rødt hus: Sekretariat-bygget. Vi møtes utenfor sekretariat-bygget!

Kollektivt: T-Banen retning Østerås, gå av på Eiksmarka stasjon (16 min fra byen), bytt til buss 732 til Fossum (4 minutter). Da er du ved løypa. Møt oss utenfor sekretariat-bygget nedenfor klubbhuset. 

🔹 Web-camera på Fossum.

🔹 Smøretips 15. mars: Universal-klister.

🔹Vi holder kveldskurs på onsdager på Fossum, gjennom hele sesongen. Klikk linken under for oversikten og booking. Velkommen!

Link til skikursene: FOSSUM

 

Geilo

Når man kommer fra riksveg 7 Hallingdal ligger den på venstre side rett etter Esso-stasjonen. Når man kommer fra riksveg 7 vestfra kjører man rett fram i rundkjøringen, forbi en Statoilstasjon og til høyre etter den. Når man kommer Numedal og over Kikut tar man til høyre i rundkjøringen og passerer Statoil-stasjonen og til høyre etter den. Man ser Geilohallen fra bilveien. Oppmøte ved inngangen til Geilohallen.

🔹 Vi holder helgekurs og privattimer på Geilo helgene 14-15. og 28-29. februar, samt enkelte helger i mars. Klikk linken under for oversikten og booking. Velkommen!

Link til skikursene: GEILO

Gjøvik

Vi møtes på Gjøvik skistadion utenfor klubbhuset/mål på stadion. Gjøvik skistadion ligger like ved Eiktunet som det er skiltet til fra Gjøvik sentrum.
Fra Gjøvik sentrum følger du Hunnsvegen fram til Øverbyvegen og tar til høyre oppover. Følg Øverbyvegen oppover til du passerer Eiktunet på høyre hånd. Da svinger du av til venstre og kjører frem til klubbhuset.

🔹 Vi holder kveldskurs på flere tirsdager i januar og februar. Klikk linken under for oversikten og booking. Velkommen!

Link til skikursene: GJØVIK

 

Hafjell

Oppmøte utenfor Pellestova Hotell.

🔹 Vi holder helgekurs og privattimer på Hafjell helgen 23-24 januar. 

🔹 Klikk linken under for oversikten og booking. Velkommen!

Link til skikursene: HAFJELL

Hamar - Gåsbu

Kjør av E6 ved Vienkrysset (Furnesvegen). Kjør 450 fra østre rundkjøring i Vienkrysset, mot Ridabu og Ingeberg. Sving til venstre mot Ingeberg og skilting til Gåsbu. Følg så Gåsbuvegen i 12km til Gåsbu. Vi møtes utenfor det store huset ved start/mål på Gåsbu skistadion.

🔹 Vi jobber med kurskalenderen på Hamar. Usikkert om vi får holdt skikurs på Gåsbu denne vinteren, men:

Vi har satt opp en rekke kurs på Gjøvik, på Sjusjøen og i Budor i flere helger.

Link til skikursene: HAMAR

Hemsedal

Oppmøtested. Vi møtes ved inngangen til skiløypene, det vil si ved det store løypeskiltet, ved p-plassen og caféen.
Veibeskrivelse. Fra Hemsedal sentrum, kjør østover mot Gol. Når du kommer til Ulsåk, ta til venstre på Lykkjavegen, Fv231. Følg denne veien i drøyt 5 km. Gravset skistadion ligger på høyre side av veien
.

How to get there: From Hemsedal centre: drive east towards Gol. At Ulsåk take a left (Fv 231). After 5 km you see Gravset ski stadion on your right.

🔹 Vi holder skikurs helgen 20-21 februar og har satt opp privattimer i mars og begynnelsen av april.
🔹 Choose from the lessons you find in the link below. Vi holder også mange privattimer gjennom hele sesongen.

Oversikt skikursene i Hemsedal: HEMSEDAL
Overview of ski lessons: HEMSEDAL-ENGLISH

Hovden

Vi møter opp utenfor Hovdehytta.

🔹 Vi holder kurs på Hovden lørdag og søndag siste helgen i januar.

Link skikursene: HOVDEN

Jessheim - Gjerdrum

Veibeskrivelse: Vi møtes på Veståsen skole som har adresse Fjellvegen 40 se vedlagte link: http://kart.gulesider.no/m/90mo2

Vi holder skikurs på Jessheim 4. februar, men vi har også flere skikurs på Romerike.

Oversikt over alle skikursene på Romerike: ROMERIKE

Kristiansand - Jegersberg

Jegersberg ligger like ved Universitetet i Agder(UIA), Kristiansand.
Kjør til rundkjøring ved UIA/Spicheren. Kjør ca 300m fra rundkjøring mot Gimlekollen.
Se etter parkeringsplass på venstre side ved fotball-bane (Bakken opp flater ut her).
Parker og finn sti/lysløype start mot vest, ikke ta på skia nå, det er for bratt!
Gå ca 100 m ned til (lys)løypa og du finner skikurset!

Vi holder skikurs i Jegersberg (reservested: Sandrip) disse datoene i vinter: 6., 7., 13. og 14. februar. Velkommen til kurs!

Link til oversikt over skikursene med bookinglink: KRISTIANSAND

Oppegård - Greverud

Kjør til Oppegård Golfbane. Parkér på p-plassen innerst Herfra ser du låven. Vi møtes på haugen ved låven.

🔹 Vi holder skikurs på Greverud på kveldstid. Oversikten finner du i linken under.

🔹 Vi har satt opp kurs 9. og 16. februar og 3. og 9. mars på Greverud.

🔹 Smøretips 15. mars: Universal-klister.

Link til skikursene: OPPEGÅRD

Oslo - Grorud

Med bil: Ta av fra RV 4 Tronheimsveien til Grorud. I første lyskryss etter avkjøringen ta til høyre. Kjør rett forbi den store bussplassen. Fortsett Bergensvei rett opp gjennom boligområde. Hold rett fram opp en bratt bakke og du kommer til parkeringsplassen nedenfor badedammen på Grorud.

Kollektivtrafikk: T-banens linje 5 Vestli til Grorud. Gå opp til bussplassen, og ta til venstre opp Bergensveien. Følg deretter beskrivelse som ved bil. Regn 15-20 min gange fra banen til møtepunktet. Oppmøte ved bommen på østsiden av dammen.

Google Maps code: 59.971091, 10.882226.

På Grorud i 2021-sesongen, holder vi skikurs helgene 6-7 mars.

Link til skikursene: OSLO MED GRORUD

Oslo - Skullerud

Adressen til Skullerudstua er: General Ruges vei 106.
Vi møtes i den lille rundkjøringen/ved skiltene, rett ved Skullerudstua. Ved "inngangen" til stadion-området.

Her er link til web-camera fra stadion.

Google Maps kode: 59.864106, 10.846659.

Vi holder en rekke skikurs fra Skullerud. De arrangeres på tirsdager. For oversikten og booking, se linken under.

🔹 Smøretips 15. mars: Universal-klister.

Link til skikursene: OSLO MED SKULLERUD

Romerike - Rælingen

Veibeskrivelse fra Lillestrøm: Kjør mot Rælingstunnelen, og ta til venstre i rundkjøringa rett før tunnelen. Følg Nedre Rælingsvei(120) mot Fjerdingby i ca. 1,5 km. Ta til høyre opp Longsdalen. Sving til venstre på toppen inn på Øvre Rælingsvei, og følg denne i en drøy kilometer. Marikollen ligger da på høyre side.

Vi holder skikurs på Rælingen den 10., 11. og 16. februar.

Link til skikursene på Romerike: ROMERIKE

Sjusjøen

Kjør noen hundre meter forbi KIWI så får du P-plassen på høyre hånd. Oppmøte ved tunnelen ved parkeringen til Sjusjøen Stadion.

🔹Vi holder kurs nesten hver helg på Sjusjøen og har satt opp mange privattimer, også i påsken. Se linken under.

Link til skikursene: SJUSJØEN OG LILLEHAMMER

Trondheim - Granåsen

Granåsen skianlegg. Møtested er ved ”Sparebank 1 hytta” ved hoppbakken i Granåsen.

Link til skikursene: TRONDHEIM

Tønsberg - Borgheim

Borgheim Golfbane på Nøtterøy. Vi møtes på p-plassen ved starten av skiløypa. 

Instruktør: Bengt. Tidligere kåret til Norges beste trener av Norges Skiforbund.

Status: Vi jobber med kursplanen for Tønsberg.

Link til skikursene: VESTFOLD

Reservearenaer

Gullbotn - ved Bergen

Gullbotn skistadion ligger langs RV 7 på vei til Kvamskogen. Fra Bergen kjører du i retning Voss til Tvengereid. Her tar du til høyre i rundkjøringen og følger RV 7 mot Kvamskogen. Du vil se Gullbotn skistadion på din høyre hånd. Det er ca 40-45 minutter kjøring fra Bergen sentrum. Vi møtes på P-plassen!

Sandrip - ved Kristiansand

Sandripheia Fritidspark Les mer om Sandripheia
Kjør Riksvei 9, "Setesdalsveien" fra Kristiansand mot Evje, ca 20 km. Når du passerer Skarpengland, kjører du videre opp bakken, Rv 9. Se etter skilt "Sandripheia" til høyre, ca 1km fra Skarpengland. Kjør til hoppbakken/parkeringsplassen i enden av denne veien.

🔹 Vi holder kurs i februar, med første kurs 6. februar. 

🔹 Link til kursene.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.