Learn2    Kursoversikt    Turer   Instruktørene    Steder    Online-kurs    Gavekort    Om oss    Kontakt    🇬🇧

Spørsmål & Svar

  • Høysesongen er så kort og hektisk at vi må be dere se etter svar på spørsmål her først:
 

Om nivå
Spørsmål: Hvilket nivå må jeg være på for å gå på introkurset?

Svar: Du trenger ingen tidligere ferdigheter for å delta på introkurset. Vi vil gi deg en grunnleggende innføring i å kunne bruke kajakk på vannet.

 

 

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom introkurset og grunnkurset?

Svar: Learn2Kayak arrangerer Utvidet Introkurs over en helkveld. Det vil si at deltagerne kommer et godt stykke på vei hva gjelder padleferdigheter og har lært trygg padling med redninger. Grunnkurset er et grundigere kurs og varer 12-16 timer fordelt over to dager (helgekurs) eller 3 kvelder (kveldskurs). På grunnkurset får du en mer omfattende opplæring i bruk av kajakk, teknikker og egenredning/kameratredning. Du vil også få mer tid på vannet og bak åren, samt at vi sammen drar ut på tur med kajakken.

 

Spørsmål: Hvilket nivå må jeg være på for å gå på grunnkurset?

Svar: Du trenger ingen tidligere ferdigheter. Vi tilpasser kurset etter elevenes standpunkt, slik at alle får optimalt utbytte og glede.

 

Spørsmål: Hvis jeg har gått introkurs, må jeg begynne fra start av på grunnkurset, eller kan jeg "hoppe inn" på det stadiet jeg kom til etter endt intorkurs?

Svar: Det er mulig å "hoppe inn" på del II av grunnkurset (de siste 12 timene). Det holder for å oppnå Grunnkurs-beviset. Det er rimeligere enn om du skulle ha tatt hele Grunnkurset.

 

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom grunnkurset og teknikk-kurs hav?

Svar: Teknikkurset gir en dypere innføring i bruk av åre og kajakk, redingsteknikker, gjør deg bedre i stand til å padle på tur med venner, og håndtere plutslige endringer i vær og «føre». Du vil også få større forståelse i det å planlegge, gjennomføre turer, men også se egen (og andres) begrensinger.
Du må ha gjennomført grunnkurset for å bli med på teknikk-kurset. De bygger på hverandre.

 

Leie kajakk
Spørsmål: Gir kajakk-kursene i Learn2Kayak meg gyldig bevis, slik at jeg kan leie kajakk?

Svar: Ja, vi følger Padleforbundets krav og standarder, slik at våre kurs kvalifiserer for sertifisering og dermed mulighet for å leie kajakk.

Alle som består våre kurs mottar L2K-sertifikat, som er inkludert i prisen. Det Utvidede introkurset gir Trinn 1. Grunnkurset gir Trinn 2. Teknikk-kurset gir Trinn 3. 

NB: DNT bruker og godtar kun våttkortet. Kursene våre kvalifiserer også for våttkortet, som kan bestilles etter bestått kurs for 200 kr.

Vi anbefaler
For leie av kajakk i Indre Oslofjord, anbefaler vi Blommenholm. Her har du den flotteste skjærgården for kajakkpadling i Oslofjorden. Link.

For leie i "Oslo-gryta", anbefaler vi å leie hos Kongen Marina, rett ved Aker Brygge. Et sted med en herlig "chillout"-stemning. Link.

Mistet bevis
Spørsmål: Jeg har mistet mitt kajakk-bevis. Hva gjør jeg?

Svar: Du kan bestille nytt L2K-sertifikat eller våttkort. Link.

Kurssted
Spørsmål: Hvor avholdes kursene?

Svar: Fra Sollerudstranda på Lysaker i Oslo. Se link.

Kursbytte
Spørsmål: Kan jeg bytte kurs, hvis jeg oppdager at jeg har valgt feil kurs?

Svar: Du kan bytte kurs inntil 1 uke før kursstart. Da sender du mail med informasjon om det kurset du er påmeldt på og hvilket kurs du ønsker isteden. Husk å skrive navn på kurset, kursstedet og klokkeslett. Du sender forespørselen om kursbyttet til: [email protected]

Ved sykdom

Spørsmål: Hvis jeg blir syk, mister jeg da den kurs-dagen/-kvelden?

Svar: Hvis du er syk og leverer oss sykemelding vil du få anledning til å bli med på et senere kurs der det er plass. Da er det viktig at du leverer sykemelding til oss. Det er altså ikke anledning til å si at man er syk og kreve nytt kurs eller refundering av kurskontingenten. Se kundebetingelser.

Hvis det er mye sjø og vind
Spørsmål: Har dere en grense for når det er for mye vind?

Svar: Ja det har vi. Vi tilpasser gjennomføring og lokasjon etter elevens standpunkt og ferdigheter. Sikkerheten til våre elever står alltid i høysetet.

Vi holder de fleste av våre kurs fra Sollerudstranda på Lysaker. Dette området er rimelig skjermet ettersom stranden er inne i en bukt  og det går en molo ut fra utsiden av båthavnen. Vi kan også holde på inne i båthavnen. Det skal, med andre ord, ekstremt mye til for at vi utsetter en kurskveld på grunn av været.

Utstyr
Spørsmål: Hva skal jeg ha med på kursene?

Svar: ull-undertøy, solkrem, sandaler/joggesko som tåler vann, mat, drikke.
Alt annet utstyr stiller vi i Learn2Kayak med (som kajakker, spruttrekk, tørrdrakter, årer, vester osv).

Hvis du fortsatt ikke har fått svar på det du lurer på kan du kontakte oss på: [email protected]

Vi vil svare deg så raskt vi kan. I høysesongen for kajakkurs med svært mange henvendelser bestreber vi å svare hastesaker samme dag. Henvendelser ellers blir besvart i løpet av påfølgende helg.

Vi ønsker deg en god dag og velkommen til kajakk-kurs!

Med sportslig hilsen Siri Halle 
Daglig leder Learn2Kayak

Tel: 992 39 650

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.