Gjør 2019 til ditt år!

Hver eneste nyttårsaften setter mange seg mål om å trene mer i året som kommer. Men det er ofte lettere sagt enn gjort. Mange sliter med å komme i gang, og andre sliter med å holde treningen ved like. Så hva bør man gjøre? 

Det er viktig å være realistisk og åpne året uten forventninger om å finne den magiske oppskrifta på resultater.

Det er ikke så mye annet å gjøre enn å ta det lange steget over «dørstokkmila» og sette i gang. Sett deg mål som er mer relatert til valg og livsstil, fremfor resultat.

Det å bare ha fokus på for eksempel å gå ned i vekt, er lite klokt. Det gjør at det er lett å bli unødvendig streng mot seg selv, og minsker dermed sjansene for å få til en varig endring.

 

Ikke still for høye krav

Mange begynner å trene etter nyttår, for så å slutte igjen ganske fort. Her er noen tips til hvordan du kan holde motivasjonen oppe.

Mange setter for store krav til at alt skal være «perfekt», hvilket det aldri blir og det er heller ikke hensiktsmessig.

Ha et treningsprogram som du vet at du kan gjennomføre, selv når du har mindre tid enn vanlig. Sier du til deg selv at du SKAL trene fem ganger i uken resten av 2019, mens det ender med å bli tre og fire på det jevne, er den mentale innvirkningen på deg at du ikke føler du strekker til og gjør som du skal.

Baser heller programmet ditt, og tiden du setter av, til tre dager i uken. Da vil du være veldig fornøyd med deg selv, og kan heller gi deg et ekstra klapp på skuldra hver gang du trener utover disse tre dagene.

Husk at mer trening ikke alltid er bedre. Du kan oppnå solide resultater med tre økter i uka, og bedre resultater enn mange som trener fem middelmådige økter i uken. Finner du en mengde og en balanse som gjør at du har en bærekraftig plan, vil du lykkes over tid.

 

Skrevet av Marthe Katrine Myhre
Vinner av Stockholm og Oslo Maraton
Instruktør i Learn2Ski og Learn2Run
Skribent her.

Abonner på vårt e-brev

Få nyttige råd og gode tilbud 1-2 ganger i måneden. Meld deg av når du vil.