Mosjonist i Marcialonga

skirenn Nov 20, 2017

Å få delta på Marcialonga var en stor opplevelse fra start til mål! I hver lille landsby vi kom til snodde løypene seg mellom husene i trange gater, det var folkefest med heiarop og bjeller og jeg fikk bare lyst til å gå fortere og fortere! Hvite fjelltopper mot den blå himmelen utgjorde en perfekt ramme denne dagen!

 

I fjor vervet jeg min svigerinne til skikurs i learn2ski der jeg kunne være med i trekningen av deltakelse i Marcialonga som vervepremie. Lite ante jeg om at jeg skulle få en telefon en januardag fra Siri Halle i learn2ski om at jeg hadde vunnet vervepremien! Og skirennet skulle være bare drøye to uker senere! Jeg takker gode kolleger som stilte opp og tok mine vakter på jobben den aktuelle helgen, og til barnevakten som stilte opp på kort varsel. Jeg fikk nemlig med meg mannen min på turen, og sammen fikk vi en uforglemmelig helg i Italia!

Det var ikke bare deltakelse i rennet som gjorde helgen så spesiell, det var hele pakken vi fikk være med på gjennom Maxpulse. Hotellet, maten, treningsutflukten til Passo Lavasé, turen til skistadion for å teste ski og smøring og stemningen i landsbyen. Vi tok oss en tur opp gondolen til Alpe Sermis, på toppen av den kjente «monsterbakken». Ingenting er som å spise italiensk pizza i sol og vindstille med utskikt over alpene!

Det kunne vært gøy og gått rennet igjen, og da kanskje med en litt bedre seeding så jeg muligens kunne gått et litt jevnere renn. Det å ha et renn og se frem mot tror jeg ville gjort noe med treningsmotivasjonen også. Men jeg må si at jeg greide med bra med mine løpeturer i skogen, sykling til jobben og styrke i stua. Med et litt bedre treningsgunnlag kanskje spesielt rettet mot dette rennet med mer staking, teknikk og skigåing, ville kanskje opplevelsen vært enda bedre, men jeg tenker det på ingen måte er det viktigste. Det var mange varianter å se i løypa, både hva gjelder stil, teknikk og utstyr!

 

 

Treningstips

Det som får meg til å gå på ski er

-å ha godt utstyr som er tilpasset mitt nivå (ikke jo dyrere jo bedre, men det ble morsommere å gå på ski når jeg oppgraderte litt på utstyrsfronten)

-at mannen min legger frem klær og utstyr og smører ski når dørstokken blir for høy (man kan jo ikke bli på sofaen når mannen har lagt ned en sånn innsats for min skyld!)

-å føle at jeg mestrer en god skiteknikk (det ble mer inspirert etter viderekommende-kurset jeg gikk på for noen år siden i learn2ski! Jeg hadde nok ikke meldt meg på selv, jeg fikk det i julegave av min mann, så tipset blir f.eks å ønske seg et slikt kurs til jul!)

-å ha en avtale med en treningskompis (jeg kan vel ikke svikte kompisen selv om jeg er trøtt eller føret er vanskelig?!)

 

Tusen takk til learn2ski for flott vervepremie, det ble et minne for livet!

Få med deg de beste sakene fra Learn2

Ved å abonnere på Learn2 så vil du få våre beste saker rett i din e-postkasse. Du vil få råd om trening og teknikk og kunne følge trendene i idrettene våre. Mange saker er kun for de som abonnerer. Det koster ingen ting å abonnere. Velkommen med!

Abonner
Close

50% fullført

Neste steg

Tast inn ditt navn og e-postadresse og du er med. Vi sees!