Navigasjon

NAVIGASJON
For lengre turer eller padling i ukjent farvann, er navigasjon viktig.
- For å kunne forstå symboler og dybdekurver, må du kunne lese sjøkart. Bruk av kompass er viktig for å kunne navigere, spesielt under vanskelige værforhold, samt å kunne opprettholde kurs.
- Å forstå hvordan tidevann påvirker strømmer er essensielt. Det påvirker padleretning, hastighet og krefter som virker på kajakken.
- Identifiser og bruk landemerker som fjell, tårn bukter eller markerte navigasjonspunkter for å orientere deg i terrenget og langs kysten.
- Å bruke GPS-enheter eller navigasjonsapper på telefonen, kan være nyttige supplementer til tradisjonell navigasjon. Husk alltid å ha back-up løsninger hvis de elektroniske hjelpemidlene svikter.
- Før du legger ut på padleturen, planlegg turen/ruten nøye basert på vannforhold, farvannsforhold og din egen erfaring og ferdighetsnivå. Vurder risikoen for strømmer og vindforhold langs ruten.
- Ha med deg kommunikasjonsutstyr som VHF-radio eller mobiltelefon i vanntette beholdere. Ha kjennskap til nødprosedyrer og hvordan du kontakter nødetater eller redningstjenester om det skulle bli nødvendig.
Å kombinere god navigasjonspraksis med kajakkpadlingens glede og utfordringer, sikrer du deg trygge og spennende eventyr på vannet. Husk også å oppdatere deg om lokale forhold.

Abonner på vårt e-brev

Få nyttige råd og gode tilbud 1-2 ganger i måneden. Meld deg av når du vil.