Er du i gang med sykkeltreningen?

Er du godt i gang med treningen? Det er ikke så mye som skal til for å komme i bedre form nå utover våren. Her gir jeg dere noen økter som kan gjøre det litt lettere å komme skikkelig i gang med sykkeltrening i vår.
 
En bør absolutt begynne å tenke på å legge et godt treningsgrunnlag nå, eller vedlikeholde den treninga en har gjort i vinter.
Synes du det er vanskelig å holde motet oppe alene, kan det være lurt å få med deg en venn eller en kolega. Det er alltid mer artig å trene sammen med andre!
Et annet godt tips er å planlegge treninga. Finn frem kalenderen og lag treningsavtaler med deg selv for hele uka.
 
Jeg synes du bør få til til to eller tre sykkeløkter i uka om du ønsker framgang. I tillegg bør du trene litt styrke og gjerne løpe en økt eller to om det passer seg slik.
En langtur, en intervalløkt og en tempoøkt, samt litt styrketrening vil gi bedre sykkelform for de fleste. Det bør være minimum to dager pause mellom sykkeløktene.
 
Den eneste styrketreningsøvelsen dere trenger for å bli bedre på sykkel, er knebøy eller beinpress. Kjør gjerne en til to økter i uka. Tre eller fire serier med fire til seks tunge repitisjoner, såkalt maksstyrke. Gjør dette gjerne rett etter endt sykkeløkt.
Pass på slik at langturene blir rolige nok. På sykkel kan disse øktene være lange og derfor er det ekstra viktig at farten ikke er for høy. Da kan slitasjen på kroppen fort bli for høy.
Intervalløktene kan varieres i lengde og fart. Her er det bare fantasien som setter grenser. Husk bare å ikke kjøre de samme intervallene uke etter uke.
Tempoøkta skal kjøres med relativt høy fart over tid, men under den grensa der du begynner å produsere melkesyre. Kjør en gitt distanse eller del økta opp i flere lengre drag.
Lykke til!
 
Skrevet av Learn2-instruktør og Birken-trippel-vinner: Marthe Katrine Myhre

Abonner på vårt e-brev

Få nyttige råd og gode tilbud 1-2 ganger i måneden. Meld deg av når du vil.