Tidsnød i desember - ikke tid til trening?

Mange opplever at desember er travel – forferdelig travel… Hvordan få tid til å trene det du ønsker, bør eller forventer av deg sjøl? Mange opplever at de blir stresset bare av tanken på å rekke alle oppgaver som skal gjøres før jul.

Det verste med å tenke at det rekker jeg ikke og det rekker jeg ikke, er at du blir enda mer stressa og kanskje humøret faller deretter. Mitt tips er å senke skuldrene, lag planer, prioriter det du må og skriv huskelapper.

Har du mulighet til å skvise inn trening 3 dager i uka i tillegg til alt annet er det veldig, veldig bra og være fornøyd med det. Men når skal du trene disse øktene og hva skal du trene? Prioriter det du føler tar minst tid, men kanskje best treningsutbytte. Hva er nå det da?

Løpetur og løpeøkter er utrolig effektit i forhold til hva du får igjen av tidsbruken. 30 minutter kan holde og 60 minutter er jo veldig bra.

Derfor:

# Stå opp før om morgenen: Er det en mulighet i forhold til logostikken med barn til barnehage eller skole? Hvordan harmenerer det med å komme seg på jobb? Kan det være en fin måte å løpe på jobb? Hvis du gjør unna treninga før alt annet våkner til liv er du ferdig med økta og slipper å bruke energi gjennom dagen til å tenke på økta du burde trene senere.

# Sett opp et klokkeslett du skal ut på: Har du bestemt et tidspunkt som passer inn i hverdagen så gå ut når du har bestemt deg. Ikke utsett det!

# Er du mørkredd eller det er litt kaldt og dårlig vær. Ta på deg hodelykt, refleksvest og gode klær. Kom deg ut, godsnakk med deg litt sjøl og prøv å manne deg opp. Kommer du deg ut vil jeg garantere at du aldri angrer deg på at du faktisk tok turen.

# Avtal med en venn: Å ha en avtale gjør at det er mye vanskligere å droppe økta og planen dere har sammen.

# Tren mens ungene er på trening eller andre aktiviteter.

# Dropp all TV-titting, ta heller en økt ute i frisk luft.

Jeg tror alle kan få tid til noe fysisk aktivitet i forhold til travle dager. Det handler kun om å prioritere og bestemme seg. Det får alle til og de virkleig vil!

Ønsker dere alle gode desemberdager!

Abonner på vårt e-brev

Få nyttige råd og gode tilbud 1-2 ganger i måneden. Meld deg av når du vil.