Trappetrening

De fleste vet hvor de kan finne en trapp, det koster ingenting og utrolig effektivt for både utholdenhet og styrke. Ei trapp kan brukes til det meste og det kan være kjempe moro.

Trappetrening kan være både tung og vondt. Den utfordrer både spenst, styrke og utholdenhet i en og samme økt. Du ender opp med høy puls, svette, melkesyre og en enormt god følelse etter på.

Trappetrening noe av den mest effektive treningsformen du kan gjennomføre fordi du jobber med høy puls over lenger tid, samtidig som du styrker både legg-, lår- og setemuskulatur. Hva mer kan man ønske seg?

Fordelen med trappetrening er at det er gratis, passer for absolutt alle og finnes som regel i ditt nærområde. Det er tidseffektivt og noe av det beste du kan gjør hvis du ønsker at formen din skal bli bedre ganske raskt. De fleste har en trapp tilgjengelig og treningsformen er svært effektiv.

Her kommer et enkelt program du kan kjøre enten du er nybegynner eller litt mer dreven. Disse øvelsene vil gi deg godt betalt uansett.

1. Løp opp trappa
Løp opp trappa ett og ett trinn. Det viktigste er å ha en rask takt og finne flyten, samtidig som man også kan tenke på å bruke armene effektivt. Dette er en øvelse som man kan starte med og bruke som en del av oppvarming.

2. Løp opp trappa med flere trinn
Løp opp trappa med doble eller triple trinn, litt avhengig av hvordan trappa er og hvor store trappetrinnene er. Her er det viktig å ha ”snert” i frasparket og gjøre det skikkelig. På disse «dragene» skal du ta i skikkelig og få opp farta. 3 runder i starten er bra, øk antallet runder etter hvert som formen blir bedre.

3. Hinke opp trappa
Hink på ett og ett bein oppover trappa. Hink opp til toppen av trappa på det samme benet, før du bytter ben på neste runde. Her er det viktig å finne en god flyt og være stabil i både ankler, knær og hoftene – disse skal jobbe i samme retning. Hvis det blir for tøft å hinke opp hele trappa, start heller med færre hink og øk etter hvert som styrken og spensten blir bedre. 3 runder på hvert bein er en veldig god start.

4. Hopp med begge beina samtidig
Dette er den klassiske trappeøvelsen, spensthopp eller harehopp, der man hopper opp trappa med begge beina samtidig. Du kan starte med å hoppe ett og ett trinn. Utfordre deg selv ved å hoppe doble, triple og kanskje du klarer fire trinn etter hvert. Flott spenstøvelse, der du får både koordinasjon, styrke og utholdenhet med på kjøpet. Ta i alt du har i 3 runder. Øk antallet runder som progresjon.

Lykke til!

Abonner på vårt e-brev

Få nyttige råd og gode tilbud 1-2 ganger i måneden. Meld deg av når du vil.