Tren for mer overskudd i hverdagen

Nå merkes det at det går mot lysere tider. Dagene har blitt lengre og selv om det kom snø i helgen, nærmer våren seg. Hvordan går det med hverdagsaktivitetene? De fleste av oss sitter litt for mye stille og kroppen er jo skapt for bevegelse! Det er ikke nødvendigvis avslapping å sitte stille i sofaen etter jobb. Det er kanskje det som frister mest etter en dag med stress og man er sliten etter dagen, men det er mye mer effektivt å gjøre noe fysisk aktivt! Det er det kroppen din ønsker og trenger mest!

Her kommer noen tips til mer overskudd i hverdagen:

1. Gå en tur i lunsjen eller gå/jogg en rask tur før du drar hjem fra jobb.Da er du ferdig trent og slipper dørstokkmila på ettermiddagen eller kvelden.

2. Er du i taxibransjen med kjøring/henting av barn på ettermiddagene? Skift til treningstøy og gå, jogg eller tren litt styrke imens barna er på en aktivitet. Hvis du allikevel skal vente eller rekker hjemom i en halvtime kan du like gjerne være aktiv du også. To fluer i en smekk!

3. Lag en avtale med noen du kjenner om en fysisk aktivitet sammen. En gåtur, løping, skitur, svømming, styrketrening, saltimer. En forpliktende avtale gjør at det er lettere å komme seg ut! Gjerne en fast dag i uka.

4. Har du ønske om mer trening? Start uke med å være aktiv på mandag. Det er den beste starten på uka og da har du allerede gjennomført den første av de gangene du har tenkt å trene. Venter du til onsdag eller torsag før du har første aktivitet er terskelen høyrere og lettere å la være. Kan jo like gjerne vente til neste uka da. Lur deg selv!

5. Har du opplevd å ha lyst eller føler du burde trene på formiddagen og når ettermiddagen kommer så finner du på alle unnskyldninger du kan komme på for å slippe? Skift til treningstøy når du kommer hjem fra jobb. Da er halve jobben gjort! Det skal litt mer til å skifte til vanlig klær igjen uten å ha gjennomført en økt.

6. Sist, men ikke minst. Bytt ut ordet "burde" med "jeg har lyst til". Kjenner du igjen følgende utsagn? Jeg burde trene 3 ganger i uka.. Eller: jeg vet at man burde trene 3 ganger i uka. Det oser ikke akkurat av lyst. Hvilke ord du bruker i den indre dialogen når du tenker på fysisk aktivitet har veldig stor påvirking på gjennomføring. Hvis du bruker "jeg har lyst til" når du tenker på trening, vil du etterhvert tro på det! (Selvom du ikke tror på det til å begynne med) Tenk på alle de positive effektene du får! mer overskudd, bedre kondisjon, styrke og bedre helse.

Du angrer aldri på en aktivitet!


Tekst: Marthe Katrine Myhre
Foto: Andrew Dinh
Learn2.no

Abonner på vårt e-brev

Få nyttige råd og gode tilbud 1-2 ganger i måneden. Meld deg av når du vil.