Variasjon i Treningsformer

trening Jan 21, 2019

Å trene variert er like viktig, om ikke viktigere, enn å variere tempo på treningsøktene. Om en vil få en allsidig og sterk kropp som klarer mer enn det spesifikke man trener, og bli sterkere i muskler som støtter opp de musklene som man vanligvis bruker i sin vanlige trening.

Alternativ trening inni mellom hovedgrenen en utøver er viktig, rett og slett for å bli sterkere. Bruk av muskler en vanligvis ikke bruker. Av og til kan man jo bli tvunget til å trene alternativt om en skade oppstår. Ofte kan man komme enda sterkere ut av den perioden enn det man var før skaden oppstod. Selv i den idretten en ikke har trent i skadeperioden.

Variasjon for å unngå skader

 I perioder med mye trening er det derfor lurt å trene variert, trene alternativt, nettopp for å minske risikoen for å bli skadet, få belastningsproblemer og i det hele tatt – lytte til kroppen og høre etter hva den prøver å fortelle deg.

Alternativ trening kan være så mangt, så lenge hjertet slår som jeg bruker å si. Treninga kan jo også bli artigere og mer spennende med variasjon. Dag ut og dag inn med det samme, kan rett og slett bli gørrkjedelig.

Mange er redd for at alternativ trening skal gjøre dem dårligere i sin idrett, men med riktig mengde og riktig belastning kan som sagt annen type treningsform være bra.

 
Test deg sjøl

Mange langrennsløpere sykler en del i sin grunntreningsperiode, de padler og løper. Roere kan gå på ski og rulleski. Alpinister sykler terrengsykkel og trener balanse i turnhallen.

Svømming og aqualøping er effektivt for alle idrettsgrener. Styrke er jo en treningsform alle trenger. Alternativene er mange og det er bare fantasien som setter en grense for hvordan og hva en kan utfordre seg i.

Klatring, turn, ballspill og toppturer på ski. Tørr å utfordre deg selv – det er da trening blir ekstra artig og givende.

All trening er bra, bare den blir gjort!

Få med deg de beste sakene fra Learn2

Ved å abonnere på Learn2 så vil du få våre beste saker rett i din e-postkasse. Du vil få råd om trening og teknikk og kunne følge trendene i idrettene våre. Mange saker er kun for de som abonnerer. Det koster ingen ting å abonnere. Velkommen med!

Abonner
Close

50% fullført

Neste steg

Tast inn ditt navn og e-postadresse og du er med. Vi sees!